Connect with us

Mától kapható az Xbox Japánban

Laptop

Mától kapható az Xbox Japánban

A Microsoft a mai napon Japánban is útjára bocsátotta első konzolgépét, az Xboxot.

Helyi idő szerint péntek reggel 7 órakor maga Bill Gates, a szoftveróriás atyja adta el az első vásárlónak a gépet Tokio Shibuya kerületének egyik felkapott boltjában. A szigetországban az Xbox konzolgép ajánlott kereskedelmi ára 34.800 japán jen (körülbelül 262 dollár), így a Microsoft konzolja 37 dollárral kerül többe a konkurens Sony PlayStation 2-nél, és 73 dollárral drágább a Nintendo GameCube-jánál.

Ennek ellenére az Xbox mellett szól az, hogy ez a masina saját, 8 GB-os tárkapacitású merevlemezzel is rendelkezik, és a gyártó szerint a szoftverek fejlesztése sem olyan nehézkes, mint a Playstation 2 esetében. Gates azt is elismerte, hogy nem lesz egyszerű feladat sikerre vinni a terméket a videójátékok tekintetében szinte telített japán piacon (ráadásul a sikeres amerikai bevezetéshez erősen hozzájárult a karácsonyi vásárlási láz is).

A Microsoft közlése szerint a mai piaci bevezetéskor összesen 250 ezer darab Xbox kerülhetett a boltok polcaira. Ezek közül 50 ezer speciális darab, amelyhez azok a vásárlók juthatnak hozzá, akik előrendelték a videójátékot, és annyiban különbözik az eredeti változattól, hogy zöld-fekete átlátszó borítást kapott, valamint egy Bill Gates aláírásával ellátott kulcstartót is mellékelnek hozzá.

A japán piacra szánt Xbox egyébként némiképp különbözik az Észak-Amerikában megjelentetett változattól, ugyanis a japán játékosok kényelme érdekében a kontroller méretét lecsökkentették, és a gyártó módosította a gombok kiosztását is. A játékkonzolhoz jelenleg 12 játék vásárolható meg a japán boltokban, amely eltörpül a Playstation 2 több száz címet magában foglaló kínálata mellett (főként annak figyelembe vételével, hogy a PS2-n az első generációs elődjére írt játékok is futtathatók). A Sonynak 2000 márciusában a Playstation 2 debütálását követő 10 nap alatt 1 millió darabot sikerült eladnia a konzolból, kíváncsian várjuk, mire lesz képes a Microsoft!Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom