Connect with us

A jövõ optikai adattárolási szabványa!

Laptop

A jövõ optikai adattárolási szabványa!

Új szabvány született a legnagyobb optikai fejlesztõk és gyártók szövetségében: DVD+RW.

A szabvány célja a digitális videózás forradalmasítása, széles körben való elérhetõvé tétele – úgy, ahogy az a digitális hangrögzítés esetében is megtörtént.

A szabványt létrehozók mindvégig szem elõtt tartották a legfontosabb paramétert: a kompatibilitást. Ezzel az új módszerrel otthon írhatunk (akár újra) DVD filmeket illetve adatot is, és ezeket a legtöbb olvasóban le is tudjuk játszani.

Ezeket a készülékeket vonzóvá teheti továbbá, hogy nem csak ezeket a DVD lemezeket írják meg, hanem képesek a már jól bevált CD-k írására és újraírására is.

Maga a készülék a szabványos 5.25”-es helyre építhető be, ha CD-t írunk, Burn-Proof segíti a munkánkat. CD-k esetében a meghajtók úgy viselkednek mint egy 12/10/32x-es CD-író, a DVD-t 2,4x-es sebességgel írják újra, illetve 8x-os sebességgel olvassák be. A DVD oldali média tekintetében a régi formátumokat nem kezelik, íráshoz DVD+RW lemezt kell használni, melynek kapacitása 4,7 GB. A lemezre archíválhatunk adatot, illetve felvehetünk rá szabványos DVD filmet is.

Igaz az ára kissé borsos, de ez változni fog, az idő előrehaladtával talán szélesebb körben is elérhető lesz a technológia.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom