Connect with us

Megjelent a Symbian OS 7.0!

Laptop

Megjelent a Symbian OS 7.0!

A Cannes-i 3GSM Világkongresszuson bemutatásra került a mobil eszközökön használatos Symbian operációs rendszer legújabb, 7.0-s verziója, amely már támogatja a harmadik generációs mobiltechnológiákat is.

A többek között az Ericsson R380 és Nokia 92xx kommunikátorokról, valamint a Psion kéziszámítógépekről ismert operációs rendszer legfrissebb, 7-es változata számos újdonsággal szolgál a legutóbbi, 6.1-es verzióhoz képest.

A 2.5G és 3G mobil technológiákat támogató v7.0-s Symbian OS képes lesz a grafikákat és csengőhangokat tartalmazó EMS (Enhanced Messaging Service), illetve a digitális képek, hangok később videók továbbítását is lehetővé tevő multimédiás üzenetek (MMS – Multimedia Messaging Service) küldésére és fogadására. Az egyik első, képküldésre és -fogadásra önmagában képes mobil, a Nokia 7650-es is ezt az OS-t fogja használni.

Az új Symbian támogatja az IPv6 és IPSEC hálózati protokollokat is, amelyek segítségével bizontságos peer-to-peer kapcsolatokat lehet kialakítani mobiltelefonok között (támogatottak még a HTTPS, WTSL és SSL biztonságos adatkommunikációs protokollok is). Ezenkívül támogatott a MIDP Java is, amely lehetővé teszi a kifejezetten mobiltelefonokra szánt, Java nyelven íródott alkalmazások használatát, míg a SyncML support révén éteren keresztüli adatszinkronizáció valósítható meg.

Az új verzió számos hang- és képformátumot támogat, testre szabható grafikus felhasználói felülettel rendelkezik és multitasking- (többfeladatos feldolgozás, gyakorlatilag több program látszólag szimultán történő futtatása) használatot lehetővé tevő rendszermaggal bír.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom