Connect with us

technokrata

A PMA előtt: két új Kyocera digitális fényképezőgép

Laptop

A PMA előtt: két új Kyocera digitális fényképezőgép

A Kyocera még a PMA (Photo Marketing Association Annual Show) megkezdése előtt két új digitális fényképezőgépet jelentett be.

A PMA a digitális fényképezőgépek bejelentésének legfőbb helyszíne szokott lenni. Ezért lesz igen izgalmas és mozgalmas a jövő hét eleje, hiszen több cég is jelezte: ismét sok újdonságot tartogat erre az eseményre.

A Kyocera úgy tűnik nem tartozik ezen cégek közé, bár lehet még a tarsolyában néhány érdekesség. Hogy ne egyszerre zúduljon ránk a rengeteg sok új gép, a cég már ma bejelentette két új digitális fényképezőgépét: a Finecam S3x és S4 modelleket.

A Kyocera FineCam S3x a régebbi S3 modell továbbfejlesztése, az S4 pedig az S3x nagyobb testvére. Mivel mindkét gépben ugyanakkora fizikai méretű CCD-t alkalmaztak, így lehetővé vált ugyanazt az optikát használni mindkét gép esetén. Ráadásul szolgáltatásaikban is megegyeznek az új fényképezőgépek. Ennek következtében a két gép csak a legnagyobb felbontásban tér el egymástól: a Finecam S3x 3,3 Mpixeles (2048×1536 pixeles képek) míg a Finecam S4 4,1 Mpixeles (2272×1704 pixeles képek) CCD-t kapott.

Az elkészült képeket háromféle tömörítési fokban menthetjük el, sajnos csak JPEG formátumban. Az optika 3x-os zoomra alkalmas (35-105 mm, 35 mm-es rendszerbe átszámítva), fényereje F2,8-F4,8 közötti, mely ekkora zoomtartományban átlagosnak mondható. A fókusz beállítására az autofókusz rendszeren kívül kézi beállítás is rendelkezésünkre áll. A legkisebb tárgytávolság normál módban 55 cm, makró módban 12 cm, mely közepes értékeket jelent. A képek készítéséhez nem csak a programautomatikát használhatjuk, lehetőségünk van rekesz-előválasztásra is, bár ebben az esetben csak az F2,8/F4,8 és F9,6 között választhatunk. A zársebesség-előválasztás funkciót azonban kihagyták a gépekből.

A fénymérés kiértékelő, középre súlyozott átlagolt, vagy pontmérés elvén működhet. A zársebességet 8, 4, 2, 1 mp-re állíthatjuk be, illetve az automatika 1-1/2000 mp közötti értékeket választhat.

A fényképezőgép alapérzékenysége nem hordoz magában újdonságot, az előző gépekhez hasonlóan itt is ISO100-as alapérzékenységgel, valamint az ISO200 és ISO400-ra erősített értékekkel találkozhatunk. Lehetőség van mozgókép rögzítésére is 320×240 pixeles felbontásban, maximum 15 másodperces időtartamban.

Az automatikus fehéregyensúly-beállításon kívül választhatunk napfény, izzó, felhős, fénycső és kézi beszabályozást is. Az optikai kereső sajnos talán túl távolra került az optikától, így makró mód esetén nagy eltérések jelentkezhetnek az optikai kereső által mutatott kép és az elmentett képek között. Ennek kiküszöbölésére használhatjuk a gép hátulján lévő 1,5”-os 110 ezer pixeles LCD-t.

Az elkészült képeket SD/MMC kártyára mentik a gépek. A működtetéshez gyárilag 900 mAh-s Li-ion akkukat kapunk. A gépek méretei: 31,5x91x57 mm, tömegük 175 gramm.

A Kyocera Finecam S3x 660 dollárért, az S4 740 dollárért lesz megvásárolható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle