Connect with us

technokrata

Fejlesztőközpontot hoz létre Budapesten a Deutsche Telekom

Laptop

Fejlesztőközpontot hoz létre Budapesten a Deutsche Telekom

A T-Systems (a Deutsche Telekom informatikai üzletága) és a Matáv a közeljövőben megalapítják a T-Systems Regional Innnovation Center (RIC) elnevezésű fejlesztő központot Budapesten.

Európa második legnagyobb rendszerháza, a mintegy 40 ezer alkalmazottat foglalkoztató T-Systems International 80 százalékkal járul hozzá a központ létrehozásához, míg a fennmaradó 20 százalékot a Matáv, Magyarország vezető távközlési szolgáltatója biztosítja. Tisztán kutatási és fejlesztési funkciója mellett a központ az új technológiai megoldások tárházaként is működik majd, amelynek célja a térség versenyképességének javítása és ezáltal a befektetők számára vonzóbbá tétele lesz. A RIC egyedülálló karrierlehetőséget kínál a fiatal magyar mérnökök számára.

A T-Systems nemzetközi tevékenységéért felelős Dr. Klaus Hofmann – a cég igazgatótanácsának tagja – szerint a Regional Innovation Center kiemelt jelentőséggel bír a T-Systems számára: „Elsődlegesen ASP (Application Service Providing) megoldásokat fejlesztő központként működik majd, és fontos szerepet tölt be a T.I.M.E.S.-hoz (Telecommunications, Information Technology, Multimedia, Entertainment, Security Services – telekommunikáció, információ-technológia, multimédia, szórakoztatóipar, biztonság technika) közel álló szolgáltatások piacán.”

A Központ három fő célkitűzése: újító, konvergens megoldások K+F egységeként működni, speciálisan a kelet-európai piacokra szánt megoldásokat fejleszteni és nem utolsósorban a magyar piacot kiszolgálni. Dr. Vinkovits László, a T-Systems Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója szerint: „A RIC teljes mértékben kiegészíti a T-Systems Magyarország jelenlegi szolgáltatási kínálatát. E know-how alapján a T-Systems nemcsak Magyarország, de a régió piacainak vezető megoldásszállítójává válik.”

„A magyar piac hatalmas potenciálja és a magyar egyetemek által adott tehetségek segítségével a RIC fontos fejlesztési támogatást biztosít a Matáv és a T-Systems számára az információtechnológia és a telekommunikáció ötvözésében” – jegyezte meg Horst Hermann, a Matáv stratégiai és nemzetközi vezérigazgató-helyettese, majd hozzátette: „Ennek eredményeként mindkét szolgáltató magasabb színvonalon szolgálhatja ki a magyar ügyfelek igényeit.”Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle