Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egységesedő DVD ipar: 30 GB-os írható korongok a láthatáron

Laptop

Egységesedő DVD ipar: 30 GB-os írható korongok a láthatáron

Az írható DVD-k nagy rákfenéje a sok különböző formátum, ezért kilenc nagy nevű cég összefogott, hogy megteremtse a jövő DVD szabványát.

Kilenc szórakoztatóelektronikai termékeket gyártó cég (többek között a Sony, a Philips és a Samsung) bejelentette a következő generációs DVD szabványt. A jelentősen megnövelt kapacitású korongok technikai részletei ugyan egyelőre a titokzatosság homályába merülnek, de maga a bejelentés is nagy előrelépés, feltételezi az inkompatibilitás elkerülhetőségét. Várhatóan 2003 vagy 2004 tájékán piacra kerülhet a 30 GB-os kapacitással rendelkező, írható DVD.

A fent említett cégeken kívül még a Hitachi, a Matsushita, a Pioneer, a Sharp, az LG Electronics és a Thomson vett részt a tárgyalásokban. Nem lehetett könnyű megegyezni, mert a Toshiba és a Matsushita a DVD-RAM formátumot, a Pioneer és a Sharp a DVD-RW típust támogatja. Természetesen a Sony és a Philips szintén külön formátummal rendelkezik.

Ugyan a VHS szabvány dominanciája visszaszorult, de a DVD még korántsem terjedt el annyira, mint ahogy azt előre várták. A szélessávú Internet-hozzáférések folyamatos bővülésével azonban egyre nagyobb az igény a digitális videórögzítés szabványos technológiája iránt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés