Connect with us

Debütált a Pocket PC Phone Edition

Laptop

Debütált a Pocket PC Phone Edition

A mai napon mutatta be a Microsoft mobiltelefon/PDA hibridekre szánt operációs rendszerét, méghozzá egy vadonatúj HP Jornada tenyérgépen.

A bejelentésre a Cannes-ban megrendezésre került 3GSM World Congress 2002 rendezvényen került sor. A Pocket PC 2002 kézi-számítógépeken használatos operációs rendszer kifejezetten mobiltelefonokra, pontosabban okostelefonokra szánt változatát a szoftveróriás mobil eszközökkel foglalkozó részlegének alelnöke, Ben Waldman mutatta be.

Waldman Pocket PC 2002 Phone Edition képességeinek demonstrálására a HP legújabb mobiltelefon/PDA hibridjét, a Jornada 928 Wireless Digital Assistantot hívta segítségül, amelynek bemutatkozására szintén ezen a rendezvényen kerül sor.

A Phone Editionnel lehetővé válik mobil beszéd- és adatkommunikáció (GPRS) használata az erre képes eszközökön. A mobiltelefonokra szánt változat támogatja többek között az SMS-ezést, a gyorshívást, a hívófél-azonosítást és egyéb hívásfunkciókat, továbbá WAV file-okat is tud csengőhangként kezelni. Képes a Wi-Fi rövidtávú adatátvitelre is.

A mai nap másik újdonsága az előbb említett HP Jornada 928 WDA, amely egy olyan kézi-számítógép, amellyel telefonálni is lehet. Mivel támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt, vezetéknélküli adatkommunikációra, így többek között e-mailezésre is képes, de webezni is lehet vele. A Jornada 928-as lelkét egy 133 MHz-es órajelű Texas Instruments OMAP710-es processzor képezi, 64 MB memória áll rendelkezésre az adatok és alkalmazások tárolására. A terméket lítium-polimer akkumulátorral látják el, memóriája CompactFlash Type I kártyákkal bővíthető. (Az eszközről készített képeket a Jennybeauty.it weboldalon, a lenti linkre kattintva lehet elérni.)Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom