Connect with us

Az Nvidia pártfogásába veszi a Linux felhasználókat is

Laptop

Az Nvidia pártfogásába veszi a Linux felhasználókat is

Talán eddig mostohán kezelte az Nvidia a Linuxot használó számítógép tulajdonosokat, ám ez a hozzáállás most megváltozni látszik.

Az Nvidia termékeit legtöbbször Windows rendszerkörnyezetben használják, tekintve, hogy a gyártó főként a három dimenziós megjelenítésért felelős grafikai chipek piacán végez kiemelkedő munkát, s az erre alapuló játékok legtöbbje Windows alá készült. Nemrég debütált alaplapi chipkészletei még nem annyira közismertek, de a cég megtesz mindent annak érdekében, hogy népszerűsítse őket a felhasználók között.

Ennek köszönhető az nForce chipkészlet drivereinek linuxos megjelenése, mely a napokban debütált. A meghajtóprogramokat és dokumentációt egyaránt tartalmazó csomag az nForce 220D-hez, a 420-hoz és a 420D-hez vált elérhetővé. A driverek feltelepítésével használhatóvá válik az alaplapokra integrált Ethernet kártya és az alap ACI hang is (az USB és az IDE eszközök a szabványos Linux driverekkel működnek továbbra is). Természetesen nincsen benne a Windows-modem támogatás.

Az alábbi disztribúciókat támogatja direkt módon a meghajtócsomag: Mandrake 8.1, Red Hat 7.2, SuSE 7.1, 7.2, 7.3. Emellett használhatják azok is, akik nem a fenti Linux verziók valamelyikével rendelkeznek. A driverek az Nvidia honlapjáról tölthetők le.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom