Connect with us

1,6 cm vastag Toshiba notebook

Laptop

1,6 cm vastag Toshiba notebook

A néhány évvel ezelőtt készült notebookok már igen vékonyak voltak. A Toshiba új modellje azonban elképesztő vastagságot mondhat magáénak…

A hordozható számítógépek esetében igen fontos szempont, a teljesítmény mellett a méret és a tömeg is. Míg egy asztali gép esetében a legtöbbször nincs jelentősége a méretnek, addig egy notebooknál egy néhány centiméteres (vagy akár milliméteres) eltérés is döntő lehet a modell kiválasztásánál.

Az új Portege 2000 mindössze 1,524 cm ”vastag”, a tömege pedig 1,18 kg. A Toshiba célja az új modell bemutatásával nem más, mint az, hogy elkápráztassa az embereket. A készülékben a cég saját winchesterét alkalmazzák: az 1,8 inches merevlemezes meghajtó 8 mm vastag, kapacitása pedig nem kevesebb, mint 20 GByte. A tápellátást lithium-ion polymer akkumulátorok biztosítják, ezek vékonyabbak és laposabbak, mint a sima lithium-ion alapú megoldások.

A magas teljesítményről a 750 MHz-en üzemelő, nagyon alacsony energiaigényű Intel Pentium III-M sorozatú processzor és a 256 Mbyte RAM gondoskodik. A Portege 2000 rendelkezik egy beépített, 802.11b szabványú vezeték nélküli hálózati csatolóval is, viszont sajnos csak külső lemezmeghajtókat tud kezelni, lévén a készüléken belül már nem volt elég hely, például egy CD-olvasó beépítésére. A kép megjelenítéséről egy 12,1 inches kijelző gondoskodik.

A Portege 2000 egyébként a Portege 4000 utódja. A 4000-es modell 3,048 cm vastag, a tömege 1,95 kg, viszont rendelkezik egy drive bay-jel, így akár egy CD-újraíró is beépíthető a készülékbe.

A Toshiba egyébként nagyon igyekszik, hogy piacvezető pozícióját visszaszerezze, ugyanis a Dell Computer nemrég letaszította őt a trónról. A Portege 2000 talán hozzásegíti a céget, hogy a tervekből valóság legyen. Sok függ az emberek reakciójától. Amennyiben az új termékvonal tagjai nem lesznek kevésbé megbízhatóak vagy sérülékenyebbek, mint vastagabb társaik, akkor nagyon valószínű, hogy a vásárlók a vékonyabb modellek mellett döntenek majd.

A Toshiba az új modell szállítását jövő hét hétfőn kezdi meg, a Portege 2000 ára 2199 dollár, ebbe az árba azonban egy tartalék (külső) akkumulátor is belefér.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom