Connect with us

Versenybe indul a PlayStation 2

Laptop

Versenybe indul a PlayStation 2

A PlayStation 2, a Sony által készített új generációs játékkonzol mostantól – egy kiegészítő csomag megvásárlásával – alkalmassá tehető arra, hogy szélessávú Internetes-elérést kezeljen.

A PlayStation 2 egy igen keresett játékkonzol, annak ellenére, hogy nem mostanában jelent meg. Népszerűsége nem csökken, pedig – természetesen – nincs konkurencia nélkül. A Microsoft Xbox nevű készülékével, a Nintendo pedig GameCube-jával próbálja elhódítani a piacot a Sony terméke elől.

A vezető piaci pozíció megtartása érdekében a Sony új tulajdonsággal vértezi fel a PS2-t: a szélessávú Internet-eléréssel, melynek feltétele a Broadband Navigatornak nevezett adapter beszerzése. A kiegészítő berendezés egy 40 Gbyte-os merevlemezt tartalmaz, amelyen jó ideig lesz elég hely a letöltések és egyéb adatok számára, a hálózati csatlakozásért pedig a beépített Ethernet interfész a felelős.

Az eszköz előre telepített szoftverekkel rendelkezik, ezek segítségével végezhető el az e-mailek kezelése mellett az azonnali üzenetküldés is. A streaming video lejátszását a szintén előre telepített Real Player végzi majd. A Broadband Navigator terjesztését – amelyhez Internet-elérés is társul – április környékén kezdik majd meg az Internet-szolgáltatók.

Az összesített ár (PlayStation 2 plusz Broadband Navigator) 50 ezer jen körüli lesz, de ehhez még hozzá kell számolni az Internet-elérés költségét is, ami igen eltérő lehet az egyes szolgáltatóknál. A kiadásoknak azonban még nincs vége, ugyanis néhány online játékért havidíjat is fizetni kell…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom