Connect with us

Hirdetés

technokrata

Majdnem végleges adatok az ATI R250-ről

Laptop

Majdnem végleges adatok az ATI R250-ről

Nem hivatalos információforrásokból tudomást szereztünk az ATI két új grafikus gyorsító-kártyájának specifikációiról.

Néhány héttel ezelőtt az ATI terveiben feltűnt a GeForce 4 versenytársának szánt kártyák új fejlesztésű chipsete, az R250. A most kiszivárgott információk alapján valószínűsíthető, hogy a GeForce 4 család egy erős konkurenssel lesz kénytelen osztozkodni a csúcskategóriás kártyák piacán. A márciusban megrendezendő SnoBIT-en már szinte biztos, hogy a két modell bemutatásra kerül.

Az egyelőre még nem 100%-ig bizonyos adatok alapján előreláthatólag az R250 chip két kiszerelésű kártyán lesz kapható. Az első a Radeon 8800 lesz, amelyen 128 MB 2,8 nanoszekundumos DDR memória kap helyet. A memória 350 MHz-en (700 MHz DDR) fog futni, a mag szintén 350 MHz-en üzemel majd. A kártyára szerelt BGA tokozású memóriákhoz sebességben, és tokozásban hasonló darabok találhatók GeForce 4 4600-on. A másik változat a Radeon 8700, amely 64 MB memóriával kerül a boltokba.

A két újdonság ára még ismeretlen, de nagyon valószínű, hogy a GeForce 4 árához lesz közel. Az R300-as ATI fejlesztésről még mindig csak töredékes információk láttak napvilágot, de valószínűleg a CeBIT-en már az ilyen chippel szerelt kártyák is bemutatásra kerülnek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés