Connect with us

technokrata

Majdnem végleges adatok az ATI R250-ről

Laptop

Majdnem végleges adatok az ATI R250-ről

Nem hivatalos információforrásokból tudomást szereztünk az ATI két új grafikus gyorsító-kártyájának specifikációiról.

Néhány héttel ezelőtt az ATI terveiben feltűnt a GeForce 4 versenytársának szánt kártyák új fejlesztésű chipsete, az R250. A most kiszivárgott információk alapján valószínűsíthető, hogy a GeForce 4 család egy erős konkurenssel lesz kénytelen osztozkodni a csúcskategóriás kártyák piacán. A márciusban megrendezendő SnoBIT-en már szinte biztos, hogy a két modell bemutatásra kerül.

Az egyelőre még nem 100%-ig bizonyos adatok alapján előreláthatólag az R250 chip két kiszerelésű kártyán lesz kapható. Az első a Radeon 8800 lesz, amelyen 128 MB 2,8 nanoszekundumos DDR memória kap helyet. A memória 350 MHz-en (700 MHz DDR) fog futni, a mag szintén 350 MHz-en üzemel majd. A kártyára szerelt BGA tokozású memóriákhoz sebességben, és tokozásban hasonló darabok találhatók GeForce 4 4600-on. A másik változat a Radeon 8700, amely 64 MB memóriával kerül a boltokba.

A két újdonság ára még ismeretlen, de nagyon valószínű, hogy a GeForce 4 árához lesz közel. Az R300-as ATI fejlesztésről még mindig csak töredékes információk láttak napvilágot, de valószínűleg a CeBIT-en már az ilyen chippel szerelt kártyák is bemutatásra kerülnek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle