Connect with us

technokrata

Megjelent a Visual Studio .NET

Laptop

Megjelent a Visual Studio .NET

A mai napon Bill Gates, a Microsoft elnöke bemutatta a Visual Studio .NET-et és a .NET Framework-öt, azaz a szoftvergyártó legújabb .NET alkalmazásfejlesztési eszközét és a .NET alkalmazások platformját.

A bejelentésre a San Francisco-i Vslive! konferencián került sor. Az újdonságok bemutatása során Gates – aki személyesen koordinálta a termékfejlesztési folyamatot – kiemelte, hogy a Microsoft .NET legfontosabb elemének megjelenését üdvözölheti a világ valamennyi fejlesztője. Az XML-re épülő webszolgáltatások korának küszöbén nélkülözhetetlenné válik a több mint 20 programnyelvet támogató és 8 nyelven megjelenő fejlesztőeszköz-készlet és alkalmazásfejlesztési platform.

A Visual Studio .NET 3 verzióban jelenik meg:

1. A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Architect a vezető fejlesztők számára teszi egyszerűbbé nagy alkalmazások, keretrendszerek létrehozását, illetve megteremti annak lehetőségét, hogy a fejlesztőcsoportok kialakíthassák saját belső programozási szabványaikat, architekturális konvencióikat.

2. A Microsoft Visual Studio .NET Enterprise Developer az XML webszolgáltatások és alkalmazások gyors elkészítésére alkalmas nagy teljesítményű, vállalati szintű csoportos fejlesztőplatformot biztosít.

3. A Microsoft Visual Studio .NET Professional bármely internetes eszközre szánt, több programnyelvet és operációs rendszert integráló következő generációs XML webszolgáltatások gyors elkészítését teszi lehetővé.

Két prominens alkalmazásfejlesztő nagyvállalat is bejelentette a .NET Framework-öt támogató eszközeit. A Borland Software Corp. Delphi és C++ Builder nevű termékei a .NET Framework-höz készültek, míg a Macromedia Inc. Dreamweaver UltraDev terméke az ASP.NET-alapú fejlesztéseket segíti. E két eszköz megjelenése is demonstrálja a .NET fejlesztési platform nyitottságát.

A Microsoft a Visual Studio .NET bejelentésével együtt meghirdette a Microsoft .NET komponens fejlesztő programját is, melynek keretében a fejlesztők számára rendelkezésre bocsátja azon erőforrásokat, melyek segítségével komponenseket fejleszthetnek a legfrissebb .NET-technológiák felhasználásával. A program a Microsoft és a Komponens Fejlesztő Konzorcium (CVC) égisze alatt fut majd. Ez utóbbi a független szoftverfejlesztő cégeket tömörítő, non-profit szervezet, mely az egyes komponensek minőségét hivatott igazolni, s teljes iparági támogatottságot élvez. A programról bővebb tájékoztatást lehet kérni az alábbi mailcímen: netcp@microsoft.com

Magyarországon áprilisban mutatkozik be a Visual Studio .NET. A Microsoft Magyarország által szervezett fejlesztői konferenciákon és egyéb szakmai rendezvényen már több száz szakember ismerkedhetett meg a Visual Studio .NET béta verziójával. A szakmai „beavatáshoz” nagy segítséget nyújthat a SZAK Kiadó gondozásában megjelent, a Microsoft Magyarország és a BME munkatársai által lektorált „Bemutatkozik a .NET” c. kiadvány és a Grepton Rt. hamarosan megjelenő .NET könyve.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle