Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel XScale processzorok bemutatkozása

Laptop

Intel XScale processzorok bemutatkozása

Az Intel XScale processzorai a tenyérgépek és a mobiltelefonok központi egységei lesznek. A gyártó a mai napon, Tokióban mutatta be az új processzor-sorozatok első példányait.

Mint azt Mark Casey, az Intel tenyérgépekkel foglalkozó részlegének marketing igazgatója elmondta, az új termékek óriási értéket képviselnek majd a mobiltelefon piacon. Az új chipek segítségével, eddig elérhetetlen szolgáltatások egész sora válhat rövidesen mindennapjaink részévé.

Az új, XScale technológiát alkalmazó chipek két fő vonalra bonthatók szét. A PXA250 sorozat a 200 MHz-es modellel indul, ezt követi a 300 MHz-es változat, a sort a 400 MHz-en futó példányok zárják, legalábbis egyelőre. A PXA210 133 MHz-es, illetve 200 MHz-es órajellel hajtható meg, ez alacsonyabb frekvencia, mint amit az Intel a StrongARM processzoroknál használ, így ezek a chipek a belépő-szintű tenyérgépek és mobiltelefonok szíveként funkcionálhatnak majd.

Az új processzorokkal készített termékek képesek lesznek majd a StrongARM SA-1110 processzorokra íródott szoftvereket is futtatni. Ilyen CPU-t használ például két ismertebb készülék is, a Compaq Computer által készített iPaq és a Hewlett-Packard által gyártott Jornada is.

A nagyobb teljesítmény érdekében mindkét sorozat 64 kByte on-chip cache memóriát tartalmaz. A külső alkatrészigényt csökkentendő, az Intel a chipekbe integrált néhány fontosabb funkciót is. Az egységek ezért tartalmaznak egy memóriavezérlőt, egy LCD kezelőt és egy bővítő kontrollert is. Ez az integrálás, a készülékek egyszerűbbé tétele mellett, a működéshez szükséges energiaigény szintjére is jótékony hatással van.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés