Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elérhető a WinMX 3.0 Beta 3!

Laptop

Elérhető a WinMX 3.0 Beta 3!

Remélhetőleg sok embernek ismerősen cseng a WinMX név. A WinMX egy Napster-szerű file-cserélő szoftver, azzal a különbséggel, hogy ezt szerencsére nem tiltották be. Olyannyira nem, hogy megérkezett belőle a 3.0 Beta 3-as verzió…

A Napster hálózat jelenleg nem üzemel, pontosabban zárt körű tesztnek van alávetve. Azonban már a problémák felmerülése előtt megjelent néhány alternatív megoldás a Napster helyett. Van amelyik sikeresebb, van amelyik kevésbé elterjedt, de az tény, hogy a Frontcode Technologies által kifejlesztett WinMX a piacvezetők közé tartozik. Ebben nincs semmi furcsa, hiszen jó néhány vetélytársával szemben van egy nagy előnye: nincs maximalizálva benne a letölthető MP3 formátumú zene bitrate-je.

A jelenlegi, hivatalosan kiadott változat a 2.6-os verziószámot viseli. A fejlesztők azonban mostanában tették elérhetővé a 3.0 Beta 3-as verziót a vállalkozó kedvű tesztelők számára, de egyben figyelmeztetnek is: a kezdő felhasználók inkább maradjanak a 2.6-os verziónál. Aki mégis kipróbálja az új tesztverziót – azon kívül, hogy nem fog csalódni – a következő változtatásokkal találja szemben magát: jobb lett a sávszélességgel való gazdálkodás, teljesen újra lett tervezve a felhasználói felület és sokat javítottak a decentralizált hálózati technológián is.

A legfontosabb újítás azonban külön figyelmet érdemel, eddig ugyanis a konkurenciával szemben volt egy nagy hiányossága a programnak. Ez nem volt más, mint az, hogy nem támogatta a szegmentált letöltést. A fejlesztők az új verzióban azonban ezt is megoldották, tehát amennyiben a keresett állomány (zene, videó, program, grafika stb.) több példányban is fellelhető, úgy egyszerre több helyről kezdődhet (vagy folytatódhat) a letöltés. Ez a gyakorlatban gyorsabb, biztosabb letöltést jelenthet.

A próba alatti viselkedést alapul véve elmondható, hogy a WinMX 3.0 végleges verziója nagyon jó eséllyel indulhat a piacvezető cím megszerzéséért.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés