Connect with us

technokrata

Elérhető a WinMX 3.0 Beta 3!

Laptop

Elérhető a WinMX 3.0 Beta 3!

Remélhetőleg sok embernek ismerősen cseng a WinMX név. A WinMX egy Napster-szerű file-cserélő szoftver, azzal a különbséggel, hogy ezt szerencsére nem tiltották be. Olyannyira nem, hogy megérkezett belőle a 3.0 Beta 3-as verzió…

A Napster hálózat jelenleg nem üzemel, pontosabban zárt körű tesztnek van alávetve. Azonban már a problémák felmerülése előtt megjelent néhány alternatív megoldás a Napster helyett. Van amelyik sikeresebb, van amelyik kevésbé elterjedt, de az tény, hogy a Frontcode Technologies által kifejlesztett WinMX a piacvezetők közé tartozik. Ebben nincs semmi furcsa, hiszen jó néhány vetélytársával szemben van egy nagy előnye: nincs maximalizálva benne a letölthető MP3 formátumú zene bitrate-je.

A jelenlegi, hivatalosan kiadott változat a 2.6-os verziószámot viseli. A fejlesztők azonban mostanában tették elérhetővé a 3.0 Beta 3-as verziót a vállalkozó kedvű tesztelők számára, de egyben figyelmeztetnek is: a kezdő felhasználók inkább maradjanak a 2.6-os verziónál. Aki mégis kipróbálja az új tesztverziót – azon kívül, hogy nem fog csalódni – a következő változtatásokkal találja szemben magát: jobb lett a sávszélességgel való gazdálkodás, teljesen újra lett tervezve a felhasználói felület és sokat javítottak a decentralizált hálózati technológián is.

A legfontosabb újítás azonban külön figyelmet érdemel, eddig ugyanis a konkurenciával szemben volt egy nagy hiányossága a programnak. Ez nem volt más, mint az, hogy nem támogatta a szegmentált letöltést. A fejlesztők az új verzióban azonban ezt is megoldották, tehát amennyiben a keresett állomány (zene, videó, program, grafika stb.) több példányban is fellelhető, úgy egyszerre több helyről kezdődhet (vagy folytatódhat) a letöltés. Ez a gyakorlatban gyorsabb, biztosabb letöltést jelenthet.

A próba alatti viselkedést alapul véve elmondható, hogy a WinMX 3.0 végleges verziója nagyon jó eséllyel indulhat a piacvezető cím megszerzéséért.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle