Connect with us

Itt az MSI 745 Ultra alaplap!

Laptop

Itt az MSI 745 Ultra alaplap!

Az MSI-t – bár más termékeket is gyárt – leginkább megbízható alapjai miatt ismerhetjük. A most bejelentett modell a SiS 745-ös chipkészletet használja.

Az MSI nemrég jelentette be a SiS 645-ös lapkára épülő alaplapját. Ez a chipset jelenleg az Intel Pentium 4 processzorokhoz való, legmagasabb teljesítményt nyújtó megoldás.

A VIA KT333, KT333A chipkészletére való várakozás közben a Micro Star Inc. úgy döntött, hogy útjára indítja 745 Ultra alaplapját, mely támogatja a DDR 333 és a DDR 266 szabványt, csakúgy, mint a 2000+ és gyorsabb AMD Athlon processzorokat.

Az alaplapon 3 darab DIMM modul számára van foglalat, AGP 4x kártyahelyből egy, míg 32 bites, 33 MHz-es PCI slotból öt darab áll a rendelkezésünkre. A 745 Ultra rendelkezik 1 CNR csatlakozóval is, de az igazi bővíthetőséget a 4 darab USB port garantálja. A chipkészlet támogatja két Firewire IEEE 1394 csatolófelületet használatát, melyek adatátviteli sebessége 400 Mbit/s, így ezeken keresztül is csatlakoztathatunk külső merevlemezeket, CD-írókat, vagy akár videokamerát is az alaplaphoz.

A készülék jól menedzselhető, hiszen számos, ezt segítő funkciót támogat. Ilyen például a D-Bracket is, mely a D-LED és két USB port kombinálásából keletkezett, így a gép szétszerelése nélkül is megállapíthatjuk, hogy adott esetben mi a baj. A D-LED segítségével (zöld és piros fénnyel világító LED-ek) az alaplap 16 különböző állapot tud kijelezni a felhasználó felé. Az MSI 745 Ultra támogatja a Live BIOS és a Live Driver szolgáltatásokat, melyek segítségével a felhasználó egyszerűen frissítheti az alaplapi BIOS-t, vagy éppen az alaplap meghajtóprogramját. A PC Alert III szintén támogatott, segítségével a gép állapotáról (feszültségek, hőmérsékletek stb.) kaphatunk információt, nemcsak helyben, hanem akár a LAN-on keresztül is.

A pontos ár és az elérhetőség dátuma még nem ismert.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom