Connect with us

technokrata

Nagy kapacitás – Maxtor módra

Laptop

Nagy kapacitás – Maxtor módra

A Maxtor megháromszorozta a Personal Storage 3000LE USB 2.0 kapacitását. Itt a 120 GB-os modell!

A hajlékonylemez már a múlté, ezt tudjuk. Jelenleg több alternatíva is létezik a floppy-k kiváltására. Az egyik ezek közül a külső, külön házban elhelyezkedő merevlemezes meghajtók használata.

A Maxtor többféle megoldást is kínál. A legújabb, 120 GB-os modell, az eredeti, 40 GB kapacitással rendelkező típus továbbfejlesztett változata. A kapacitás triplázásán kívül más változás nem történt, hacsak az ár változását nem tekintjük annak.

A rendszer támogatja az USB 2.0 szabványt, melyet kihasználva elérhetjük a 480 Mbs-os adatátviteli sebességet – bár ez csak a számítógép és a külső winchester elekrtonikája közötti kommunikációs sebesség. Az USB 2.0 40-szer gyorsabb, mint az USB 1.1, de ez utóbbi szabvány támogatása sem maradt el természetesen. A berendezés kompatibilis mind a PC, mind a Mac platformmal, ez segítheti az eszköz gyorsabb elterjedését.

A dobozban a 3000LE USB 2.0 mellett egy külső AC adaptert, egy telepítő szoftvert, egy telepítési útmutatót és egy 1,8 m-es USB kábelt is találunk. A 120 GB-os modell ára majdnem 300 dollár (a 40 GB-os modellé közel 200 dollár).

A termékre a Maxtor 1 év garanciát vállal, ami nem mondható túl soknak, sőt…Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom