Connect with us

technokrata

Kibővíti a Linux támogatását a Sun

Laptop

Kibővíti a Linux támogatását a Sun

A Sun Microsystems bejelentette, hogy belépőszintű szerverei körében kibővíti a Linux operációs rendszer szerepkörét.

A Sun most meghirdetett új programja három fő részből áll össze. Egyrészt a gyártó egy sor olyan belépőszintű, x86-alapú processzorokat tartalmazó általános célú szerverrel fog piacra lépni, amelyek kategóriájukhoz képest extra szolgáltatásokat fognak kínálni, természetesen Linux segítségével.

Kibővíti továbbá a Sun a kisvállalatoknak szánt, egyszerűbb hálózati feladatokat (például e-mail szerver) ellátó Cobalt szerverkészülékeinek körét, amelyek szintén a nyílt forrású operációs rendszert használják.

A fejlesztés segítése, ösztönzése céljából a Sun ingyenesen elérhetővé teszi Solaris nevű operációs rendszerének bizonyos komponenseit, továbbá egyéb segédprogramokat is a fejlesztők rendelkezésére bocsát. Fontos információ, hogy a Sun nem valamelyik meglévő disztribúciót (például Red Hat, SuSE, Turbolinux stb.) fogja kínálni a fent említett kiszolgálóihoz, hanem egy saját Linux-verziót fog kiadni.

A Sun továbbra sem tervezi a Linux alkalmazását a közép- és felsőkategóriás szerverein, amelyeken ezentúl is a Solaris lesz a favorizált operációs rendszer.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle