Connect with us

Hirdetés

technokrata

P4 processzorok 3 GHz felett

Laptop

P4 processzorok 3 GHz felett

Hivatalosan a jövő év elejétől léteznek a 3 GHz feletti tartományban üzemelő Intel processzorok. Addig a köztes tartomány nem kevésbé gyenge felhozatalával kell beérnünk.

Az Intel némileg változtatott processzorainak megjelenési dátumain. Ennek köszönhetően már ebben az évben is nagyteljesítményű újdonságokkal lep meg minket a chipgyártó óriás.

Az új „roadmap” szerint ez évben megjelennek a 2,8 GHz-es, 2,66 GHz-es, valamint a 2,6 GHz-es Pentium 4 processzorok. A jövő év eleje táján lépi át a 3 GHz-es határt a P4 processzorcsalád. A második negyedévben mutatkoznak majd be az első 533 MHz-es FSB-vel üzemelő Pentium 4 processzorok, először 2,26 és 2,4 GHz-en. Természetesen ezek az újonnan megjelenő CPU-k mindegyike az Intel 130 nanométeres gyártástechnológiájával fog készülni.

A Celeron vonal is jobban erősödik, mint a korábbi információk mutatták. Az 1,5 GHz-es Celeron helyét átveszi az 1,7 GHz-es változat a megjelenési dátum tekintetében, továbbá még ebben az évben megjelennek a 2 GHz-es és az 1,9 GHz-es Celeron CPU-k is. Ezek a kedvező árú újdonságok mindegyike Willamette magra épül.

Alaplapi chipseteknél a fedőnevek mögül előtűntek az Inteltől megszokott számok: Tehama-E: 850E, Brookdale-E: 845E, Brookdale-G: 845G, Brookdale-GL: 845GL.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés