Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hosszabb üzemidő, több fénykép

Laptop

Hosszabb üzemidő, több fénykép

Bizonyára sokunknak jelent problémát az akkumulátorok korai kimerüléséből származó kellemetlenség. Jóllehet az AA-méretű akkumulátorokból kis összegért ”betárazhatunk”, sokszor az is kevés lehet. A Matsushita legújabb Nikkel-MetálHidrid akkumulátora a világ legnagyobb kapacitású AA akkuja.

Az akkumulátorokat talán legjobban igénybe vevő digitális fényképezőgép a Minolta DiMage 5 és 7 típusai. Ezekkel a gépekkel 4 darab 1600 mAh-s akkuval felszerelve jó esetben 150-200 képet lehet készíteni, nem csoda hát, hogy a nagyobb kapacitás ennél a típusnál szinte elengedhetetlen. Természetesen a többi AA akkumulátorokkal működő fényképezőgép esetében is kellemesebb, ha többet tudunk vele fényképezni egy feltöltéssel.

Az eddigi legnagyobb kapacitású, AA-méretű NiMH akkumulátor 1800 mAh kapacitású volt. A Matsushita most egy 29 grammos, 2000 mAh-s darabbal állt elő. Az akkumulátort – jóllehet 2000 mAh-s cimkével látták el – valójában a gyártó is ”csak” 1900 mAh-s kapacitásúnak garantálja. Ez azonban mégis jobb, mint egy 1800 mAh-s típus, amellyel egy jó töltő segítségével is általában 1700-1750 mAh-s kapacitást érhetünk el. A nagy kapacitásnak azonban megvan a hátránya is, sajnos mindössze csak 500 újratöltési ciklust garantál a Matsushita.

Anyagilag valószínű jobban megéri jelenleg az 1600-1800 mAh-s akkumulátorok vásárlása, de a fejlődés folyamatosságára utal az új 2 Ah-s akku, mely valószínűleg nem csak a Panasonic kínálatában fog szerepelni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés