Connect with us

technokrata

Hosszabb üzemidő, több fénykép

Laptop

Hosszabb üzemidő, több fénykép

Bizonyára sokunknak jelent problémát az akkumulátorok korai kimerüléséből származó kellemetlenség. Jóllehet az AA-méretű akkumulátorokból kis összegért ”betárazhatunk”, sokszor az is kevés lehet. A Matsushita legújabb Nikkel-MetálHidrid akkumulátora a világ legnagyobb kapacitású AA akkuja.

Az akkumulátorokat talán legjobban igénybe vevő digitális fényképezőgép a Minolta DiMage 5 és 7 típusai. Ezekkel a gépekkel 4 darab 1600 mAh-s akkuval felszerelve jó esetben 150-200 képet lehet készíteni, nem csoda hát, hogy a nagyobb kapacitás ennél a típusnál szinte elengedhetetlen. Természetesen a többi AA akkumulátorokkal működő fényképezőgép esetében is kellemesebb, ha többet tudunk vele fényképezni egy feltöltéssel.

Az eddigi legnagyobb kapacitású, AA-méretű NiMH akkumulátor 1800 mAh kapacitású volt. A Matsushita most egy 29 grammos, 2000 mAh-s darabbal állt elő. Az akkumulátort – jóllehet 2000 mAh-s cimkével látták el – valójában a gyártó is ”csak” 1900 mAh-s kapacitásúnak garantálja. Ez azonban mégis jobb, mint egy 1800 mAh-s típus, amellyel egy jó töltő segítségével is általában 1700-1750 mAh-s kapacitást érhetünk el. A nagy kapacitásnak azonban megvan a hátránya is, sajnos mindössze csak 500 újratöltési ciklust garantál a Matsushita.

Anyagilag valószínű jobban megéri jelenleg az 1600-1800 mAh-s akkumulátorok vásárlása, de a fejlődés folyamatosságára utal az új 2 Ah-s akku, mely valószínűleg nem csak a Panasonic kínálatában fog szerepelni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle