Connect with us

technokrata

Egyre olcsóbb digitális képrögzítés: cseréljük le videómagnóinkat?

Laptop

Egyre olcsóbb digitális képrögzítés: cseréljük le videómagnóinkat?

Az alacsony árkategóriás szegmensben megjelenőben van a legolcsóbb, televíziós adásokat digitálisan rögzíteni képes eszköz. Már tényleg érdemes megfontolni a cserét…

A Sonicblue egy ideje már a piacon van digitális videórekordereivel, eddig azonban a magasabb árszegmensbe tartozó ügyfeleket célozta meg termékeivel. Szeptemberben debütáltak a csúcskategóriás ReplayTV 4000 felvevőegységek, 699 és 1999 dollár közötti áron. A kedvező fogadtatást meglovagolva most az alacsonyabb árkategóriát igénylő, leendő felhasználókat célozta meg a cég.

A ReplayTV 4000 gépekhez hasonlóan ebben is lesz merevlemez, azonban ez a költségek csökkentése érdekében kisebb kapacitással rendelkezik. Pontos árat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, annyit azonban tudni lehet, hogy olcsóbb lesz minden, eddig piacra került terméknél (a Philips hasonló árkategóriába tartozó készüléke, a TiVo szolgáltatással együtt csak 199 dollár).

A cég szerint szemléletváltásra volt szükség ahhoz, hogy ezt az igen alacsony árat még kifizetődően produkálni tudják. Mindamellett a csúcskategóriás modellek következő szériáján is dolgoznak már, a ReplayTV 5000 digitális videórögzítő több száz gigabyte-os merevlemez kapacitással rendelkezik majd (várhatóan az év második felében lesz először kereskedelmi forgalomban kapható).

A DVR piac szépen növekszik, bár még nagy lehetőségek vannak ebben a szegmensben: világszerte eddig összesen 600 ezer egység lelt gazdára, az év végére azonban ez a szám meghaladhatja az 1 milliót is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle