Connect with us

Hirdetés

technokrata

Antenna Hungária: intenzívebb DVB fejlesztések várhatók az idén

Laptop

Antenna Hungária: intenzívebb DVB fejlesztések várhatók az idén

Az Antenna Hungária Rt. mai sajtótájékoztatóján közölte, az idei év során kiemelt helyet kap a földfelszíni digitális televíziózás, vagyis a DVB-T projekt megvalósítása.

Az Antenna Hungária Rt. igazgatósága elfogadta a társaság 2002. évi üzleti tervét és fejlesztési elképzeléseit, amelynek célja, hogy az anyavállalat továbbra is nyereséges maradjon. Bár a társaság a növekvő amortizációs és finanszírozási költségek miatt eredetileg a beruházásokra szánt források csökkenésével számolt, ez a multimédia és műsorterjesztési beruházásokat érintette volna leginkább. A MeH IKB által K+F tevékenységre az idei évre biztosított 1,35 milliárd forintos támogatás eredményeként az idei DVB-T fejlesztések a tavalyinál intenzívebb ütemben folytatódhatnak tovább.

A cég továbbra is nagy hangsúlyt fektet a távközlési elérési hálózat fejlesztésére, ezen belül a 3,5 GHz-es hálózat idei kiépítésére, valamint a vállalat minőségirányítási rendszerének további fejlesztésére. A cég törekszik adóállomásainak megfelelő állagmegóvására, fejlesztésére. A vállalat a befektetések állományának a tavalyi növekedéstől messze elmaradó bővítésére készül. A legfontosabb kérdés a cég Vodafone részesedése, az üzleti terv alapján, amennyiben szeptemberig nem történik tőkeemelés az Antenna Hungáriában. Ebben az esetben a részesedés várhatóan húsz százalék alá csökken.

Jó hír, hogy az Antenna Hungária 2002-ben a tavalyinál többet fordíthat K+F tevékenységre, amelynek legnagyobb részét, másfél milliárd forintot a digitális földi műsorszórás (DVB-T) megvalósításának tervére szánja. A digitális technológia néhány éven belül gyökeresen megváltoztatja a televíziózást. Nemcsak tökéletes minőséget, bárhol és bármikor elérhető igényes szolgáltatást, hanem interaktív kapcsolatot, tehát például internetezési lehetőséget is biztosít.

Az Antenna Hungária tavaly októberben Budapesten állította üzembe az első hazai digitális adóberendezést. Az elmúlt 3 hónap alatt a szakemberek és a vállalat maga is sikeresnek minősítette a kísérleti projektet. Dr. László Géza, elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a 2002-es esztendőt további kutatásokra, a jogi-szabályozási, a műszaki-technológiai és a piaci helyzet elemzésére, értékelésére, majd ennek nyomán egy megalapozott üzleti terv kidolgozására szánják.

Az idei év tervei közt szerepel, hogy az Antenna Hungária részt vesz a 2002. május végén megrendezésre kerülő 10. Televízió- és hangtechnikai konferencián és kiállításon. A megvalósíthatósági tanulmány összeállítását követően az AH Rt. nemzetközi zárókonferenciát szervez. Az eseményen előadást tartanak a földi digitális műsorszórás elterjesztését segítő nemzetközi szervezet, a DigiTAG felkért szakértői. Ezen kívül az Antenna Hungária kiadványt jelentet meg a megvalósíthatósági tanulmányról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés