Connect with us

technokrata

P4-es noteszgép – gyorsabb a legtöbb asztali PC-nél

Laptop

P4-es noteszgép – gyorsabb a legtöbb asztali PC-nél

A Fujitsu Siemens a Pocket LOOX PDA mellett egy másik jelentős megjelenést, méghozzá az Amilo D notebookcsalád Pentium 4-es processzorral felszerelt új tagjának érkezését jelezte előre.

Az új csúcskategóriás noteszgép bemutatására szintén a CeBIT 2002-n fog sor kerülni, de szintén csak áprilistól lesz megvásárolható. Ebben a gépben már egy 0,13 mikronos csíkszélességű, 512 KB másodszintű cache-sel ellátott mobil Pentium 4-es processzor kap helyet – a gyártó közlése szerint akár 2,4 GHz-es órajelű változatban is.

A látványos grafikai megjelenítésért egy ATI M6C grafikus chip felelős, amely 16 MB DDR memóriával van felszerelve. A notebookon az infravörös porton kívül a gyors adatátvitelt biztosítandó egy FireWire (IEEE 1394) port is helyet fog kapni. Az új Amilo D 14,1 és 15 colos TFT kijelzővel és maximum 40 GB-os merevlemezzel lesz megvásárolható, de az összes modell rendelkezik integrált S-Videó kimenettel is.
Továbbá CD, DVD, CD-RW, vagy kombó drive-val és floppy meghajtóval is rendelhető lesz, míg a vezetéknélküli LAN-modul opcionálisan megvásárolható kiegészítő.

Az új Fujitsu Siemens géphez Windows XP Home operációs rendszer, valamint fotószerkesztő és egyéb multimédiás programok is járnak majd.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek