Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen számítógépek gyerekeknek!

Laptop

Ingyen számítógépek gyerekeknek!

A MOL, a Compaq és a Microsoft számítógépeket adományoz a hátrányos helyzetű gyermekeknek. Részletek itt…

A társadalmi felelősségvállalás és a vállalati összefogás szép példájaként három magyarországi nagyvállalat, a Compaq Computer Magyarország, a MOL és a Microsoft Magyarország jelentős értékű adománnyal segíti a hátrányos helyzetű gyermekek számítógéphez jutását. A mai információközpontú világban a gyermekek is egyre gyakrabban használják a legmodernebb technikát a tanuláshoz és a játékhoz egyaránt. Az adomány e cél elérését segíti a legrászorultabbak körében.

A MOL, a Compaq és a Microsoft a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálaton keresztül 300 darab használt, de tökéletes állapotú számítógépet és a működéshez szükséges szoftvert juttat el a hátrányos helyzetben lévő családoknak és gyermekintézményeknek.

A Compaq Computer Magyarország is hagyományosan aktív szerepet játszik a társadalmi gondok és kihívások megoldásában. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal közösen évek óta számítógépes sátrat működtet a fővárosi gyermeknapon a Városligetben. A Móra Kiadóval kiépített együttműködése keretében minden évben újabb és újabb, gyermekeknek szóló könyvek megjelentetését támogatja.

Kiemelkedő szerepet játszik az oktatásügy terén is: a minden évben rendszeresen meghirdetett középiskolai szerverpályázata révén összesen immár több mint 100 nagy értékű szerver talált gazdára százmillió forintnyi értékben, a felsőoktatás terén pedig tavaly két szuperszámítógép és 20 nagyteljesítményű Alpha szerver került felsőoktatási intézményekhez 2 milliárd forint értékben.

A legkisebbekre is odafigyel a cég: minden hónapban általános iskolásokat lát vendégül székhelyén, ahol a cég szakemberei vezetik be a kicsiket a számítástechnika rejtelmeibe. A gyermekegészségügy terén szintén kialakította kapcsolatait, ahol a maga eszközeivel igyekszik segíteni.

A Microsoft Magyarország támogatási politikájában fokozott figyelmet fordít mindazon kiemelten közhasznú tevékenységet folytató alapítvány, szervezet működésére, melyek hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő embertársaink számára törekednek esélyegyenlőséget teremteni, életkörülményeiket, életminőségüket javítani.

Ezért az elmúlt félév során a Microsoft Magyarország szoftvertermékeivel támogatta többek között a Magyar Vöröskereszt Szolnoki Önkéntes Mentő és Kutató Egységét, a Laktóz Érzékenyek Társaságát, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, az “Informatika a Látássérültekért” Alapítványt, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségét, a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítványt, a “RÉS” Szociális és Kulturális Alapítványt, illetve a Zsigmond Király Főiskolát.

A Microsoft Magyarország az anyavállalat hagyományainak megfelelően kiemelt fontosságot tulajdonít az ország technológiailag kevésbé fejlett területei felzárkóztatásának, a technológiai ismeretek minél szélesebb körű terjesztésének, az esélyegyenlőség megteremtésének. Az elmúlt években a MTESZ-szel és a Teleházak Szövetségével kötött széleskörű támogatói megállapodás e társadalmi felelősség tudatában született.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés