Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Asus GeForce4 kártyák jellemzői

Laptop

Az Asus GeForce4 kártyák jellemzői

Az Asus bejelentette, milyen kiépítésben fogja forgalmazni GeForce4 alapú videókártyáit.

Az Nvidia egyik legnagyobb partnere közzétette az általa forgalmazandó GeForce4-esek típusait, annak ellenére, hogy a hivatalos indulás csak február 6-án kezdődik.

Az Asus V8460 a GeForce4 Ti 4600-ra alapul. Ennek köszönhetően a grafikai chip órajele 330 MHz, a memória órajele pedig 660 MHz lesz (ez 128 MB-nyi DDR SDRAM-ot jelent). Olyan technológiák kapnak helyt benne, mint az nFiniteFX II motor, amely az összetett geometriai és animációs számításokért felelős, vagy az Accuview Antialiasing, amely a képminőségért és a sebességért felelős. Emellett a többképernyős desktop manager, az nView is megtalálható a kártyához mellékelt szoftverek között.

Ennek testvére az Asus V8440 névre hallgat, amely a Ti 4400-ra épül. A chip órajele 300 MHz, a memóriáé 550 MHz, ebből bátyjához hasonlóan szintén 128 MB-nyival rendelkezik. A fent említett nFiniteFX II, az Accuview Antialiasing technológiák és az nView szintén részét képezik a modellnek.

Az Asus V8170Pro a GeForce4 MX Pro-ra alapul. Grafikus chipjének 300 MHz-es órajele közel azonos sebességet ígér, mint a V8440-es, memóriából azonban “csak” 64 MB-nyi kapott helyet a kártyán (ez viszont szintén 550 MHz-en működik). Az Accuview Antialiasing és az nView mellett a Lightspeed Memory Architecture II technológia is alkalmazásra került ebben a verzióban.

Szintén ehhez a családhoz tartozik az Asus V8170DDR, amely hasonlít az előbb említett grafikus kártyára, annyi különbséggel, hogy chipjének órajele “csak” 270 MHz, memóriájának pedig 400 MHz. Az összes, nagyobb testvérénél említett egyéb tulajdonsággal rendelkezik.

A legköltséghatékonyabb GeForce4-es kártya az Asusnál a V8170SE nevet kapta, mely szintén az MX chipkészletre épül. Grafikai processzorának órajele 250 MHz, 64 MB-nyi memóriája 166 MHz-en működik. A család összes egyéb technikai jellemzőivel fel van szerelve.

Hogy mikorra várhatók a kártyák? Elméletileg februárban, a bemutatást követően nem sokkal már megindul a szállítás, reméljük, az Asus (és az Nvidia) tudja magát tartani a kitűzött időponthoz.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés