Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az AMD a világelső?

Laptop

Az AMD a világelső?

Az AMD az utóbbi néhány évben jelentős előretörésével lepte meg a világot. Ennek az x86 technológia komoly fejlesztése volt az előfeltétele…

Természetesen jóval nagyobb fejlesztésekre volt szüksége az AMD-nek, mint legerősebb riválisának, az Intelnek. Ez a széleskörű technológiai fejlesztés olyan eredményekhez vezetett, melyek alapján az AMD magához ragadhatja a technológiai vezető szerepet.

A tények az AMD véleménye mellett szólnak. A bejegyzett szabadalmak száma 1998-ban az AMD által 560, míg az Intel által 705. 1999-ben már az AMD vezet 825 bejegyzett szabadalommal, az Intel 735-je előtt. 2000-ben 1055 AMD szabvány, az Intel 797-je ellenében. A múlt évben az AMD már 1090-nél tartott, míg az Intel 811-nél.

Továbbá az is az AMD véleményét erősíti, hogy a hetedik generációs maggal szerelt Athlon processzor jóval az Intel hasonló megoldása (Pentium 4) előtt került a boltok polcaira. Az AMD a processzorok gyártástechnológiája terén is magáénak vallhat jó néhány elsőséget (SOI, copper interconnect). Az x86-64 elsőség igazából az Intelé (Itanium), azonban mint már korábban kiderült az AMD megoldása, a Hammer előreláthatólag sokkal sikeresebb lesz ezen a téren.

Ezekkel a fenti állításokkal szemben nagyon valószínű, hogy az Intel igen hamar bemutatja ellenérveit. Kíváncsian várjuk a jelenlegi piacvezető chipgyártó véleményét a fentiekről…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés