Connect with us

technokrata

A Turbolinux megállapodott a HP-vel és a Compaq-kal

Laptop

A Turbolinux megállapodott a HP-vel és a Compaq-kal

A Turbolinux egy szerveroldali termékét egy hamarosan bejelentésre kerülő megállapodás révén a HP és a Compaq is árusítani fogja.

A Turbolinux szeptemberben debütált PowerCockpit nevű terméke lehetővé teszi a rendszergazdák számára linuxos szerverek távolból történő adminisztrálását (elvileg nemsokára kijön Windows-t futtató gépek vezérlését is lehetővé tevő változat). Használatával akár még teljesen új operációs rendszert vagy más szoftvereket is lehet telepíteni egy távolban lévő kiszolgálóra. Bár ez a termék is a nyílt forráskódú Linuxon alapul, nem ingyenes és nem is szabadon terjeszthető. Egy szerver távadminisztrálását lehetővé tevő licenc ára 2400 dollár, minden ezen felüli kiszolgálóért pedig darabonként plusz 180 dollárt kell fizetni.

A HP saját márkanevén fogja kínálni Intel-alapú hálózati kiszolgálói mellé a terméket 2002. első felétől kezdve, a Compaq pedig a Turbolinuxszal közösen fogja reklámozni a PowerCockpitet saját Intel processzort tartalmazó szerverein. Az üzlet pénzügyi részletei egyelőre nem ismertek, a HP marketingvezetője mindössze annyit árult el, hogy jelentős sikert jósolnak a Turbolinux termékének.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák