Connect with us

technokrata

Megjelent a Symantec Ghost legújabb verziója

Laptop

Megjelent a Symantec Ghost legújabb verziója

Az új Ghost bővített lehetőségei leegyszerűsítik a rendszergazdák feladatait. A fejlesztésekről bővebben itt…

A Symantec ma jelentette be a Symantec Ghost 7.5 Corporate Editiont, amely széleskörű PC-s telepítési és frissítési megoldásként mostantól megnövelt kezelési funkciókat biztosít a rendszergazdák számára. A Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition hozzájárul az informatikai költségek csökkentéséhez, mivel segítségével a rendszergazdák a hálózati és a hordozható PC-kre egyaránt képesek szoftverekkel specifikusan ellátott lemezképeket eljuttatni, telepíteni, illetve ilyeneket összeállítani, a merevlemezről másolatot, biztonsági mentést készíteni, valamint abból a rendszert visszaállítani.

A Ghost 7.5 Corporate Editionben került bevezetésre az új „Remote Boot” (távoli rendszerindítás) funkció, amellyel a rendszergazdák távolról, központi helyről telepíthetik a Ghost ügyféloldali szoftvert az egyes munkaállomásokra.

A Symantec Ghost 7.5-ös verzióját használó rendszergazdának többé nem szükséges elmennie egy munkaállomáshoz a Ghost ügyfélszoftver telepítése, illetve a megelőző karbantartási és a helyreállítási munkák miatt. Az új GhostCast Server használatával a rendszergazdáknak most már három módszer is a rendelkezésükre áll a Ghosttal készült lemezképek telepítésére.

A Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition mind a „Microsoft Windows 2000 Professional and Server”, mind a „Designed for Microsoft Windows XP Professional” márkajel-tanúsítványt (Logo Certification) megszerezte. A minősítések elnyeréséhez a Ghost 7.5 Corporate Edition a VeriTest által alkalmazott átfogó tesztfeltételsornak felelt meg. A VeriTest laboratórium jogosult a Microsoft „Certified for Windows” emblémájának elnyerésére pályázó irodai és kiszolgáló alkalmazások tesztelésére.

A Symantec Ghost 7.5 számos új tulajdonságával kibővíti a vállalati környezetben szokásos PC-telepítési és felhasználókezelési módszereket.

A Symantec Ghost „Remote Boot” (távoli rendszerindítás) eljárása: a rendszergazdák a Ghost ügyfélszoftver távoli telepítéséhez a Ghost Console használatával a hálózaton meg tudják keresni és azonosítani tudják a PC-ket. A feltelepített Ghost ügyfélszoftverrel egy teljes Ghost rendszerindító környezetet tartalmazó „virtuális partíció” hozható létre. Ezáltal szükségtelen a munkaállomások mindegyikét felkeresni egy rendszerindító lemezzel, vagy azokra egy fizikai rendszerindító partíciót telepíteni.

A GhostCast Serverrel háromféle módon lehet Ghost lemezképet telepíteni: csoportos (multicast) – egy lemezkép egy időben több számítógépre telepíthető; egyedi (unicast) – egy lemezképet egy számítógépre telepít;
részhálózati célzott terjesztés (subnet targeted broadcast) – részhálózati csoporton alapuló kiválasztásos telepítés.

Az ügyféloldalról kezdeményezett feladatok eljárást választva a munkaállomásról, biztonságosan lehet végrehajtani a Ghost Server Console feladatokat, így a rendszergazda a Ghost Server Console-hoz történő visszatérés nélkül tud elvégezni egy feladatot, és az ügyféloldalról is lehetővé válik a másolatkészítés, a programáthúzás és a felhasználói gép átállítása.

A GhostCast szeleppel a rendszergazda „lefojthatja” a csoportos telepítés sebességét, ezáltal az ilyenkor lefoglalt sávszélesség korlátok között tartható, és a hálózat teljesítőképessége megmarad.

A beállítható ügyfél-„pulzus”-sal a rendszergazda a Ghost Win32 ügyfélprogram „szívverését” szabályozhatja, szükség esetén ki is kapcsolhatja, így az ügyfélgép és a Ghost kezelőpult közötti kapcsolat okozta hálózati forgalom csökkenthető.

A Ghost Console-nak a Microsoft Terminal Serveren keresztüli távvezérelhetőségével a Ghost 7.5 Corporate Edition további rugalmasságot és hordozhatóságot biztosít a rendszergazdáknak.

A Linux legújabb, naplózó file-rendszere teljes körű, valódi támogatást kapott a Ghost 7.5-ös verziójában, mivel az a Linux EXT3-at is képes kezelni.

A Symantec Ghost 7.5 Corporate Edition már kapható a Symantec egész világra kiterjedő terjesztői és viszonteladói hálózatán keresztül.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek