Connect with us

technokrata

Megérkezett a Palm i705!

Laptop

Megérkezett a Palm i705!

A Palm végre hivatalosan is bejelentette legújabb PDA-ját, az i705-öst.

Mint a képen is látszik, az eredetileg tavaly év végére ígért modell saját antennával is rendelkezik, amelyen keresztül a mobil adatkommunikáció megvalósítható (a használathoz nem szükséges kihajtani az antennát). Gyakorlatilag ez az integrált antenna az egyetlen dolog, amiben különbözik a korábbi VIIx modelltől (no meg az SD kártya csatlakozóban).

Sajnos az i705-öst csak és kizárólag az Egyesült Államokban fogják forgalmazni valószínűleg azért, mert egy Európában kevésbé elterjedt mobil adatátviteli technológiát támogat. A termék nyújtotta extrák (mobil e-mailezés, web böngészés, azonnali üzenetküldés stb.) ugyanis csak az amerikai Cingular Wireless szolgáltató Mobitex-alapú, csak adatátvitelre használt hálózatán érhetők el a Palm.net szolgáltatás keretében. A konkurens Handspring Treo-val ellentétben az i705-tel nem lehet telefonálni.

Az új Palm belsejében egyébként a szokásos 33 MHz-es Motorola Dragonball VZ processzor ketyeg, ezen felül 8 MB RAM-ot (itt tárolhatók a felhasználói programok), valamint 4 MB ROM-ot tartalmaz (ez utóbbiban a Palm OS 4.1 operációs rendszer található). Kijelzője 160×160 képpontos felbontású, háttér-világításos, érintésérzékeny LCD, az áramforrása pedig egy lítium-polimer akkumulátor, továbbá rendelkezik még a tenyérgép egy infravörös (IrDA) porttal, valamint egy SD/MMC kártya bővítőhellyel (amelyhez a bővítőkártyákon kívül egyéb perifériák is illeszthetők), és a Palm Universal Connector csatlakozójával.

Noha a bevitel a mai PDA-kon igen elterjedt kézírásfelismerést alkalmazó Graffiti felület segítségével történik, az i705-höz megvásárolható egy aprócska billentyűzet, amelyet a beviteli felület fölé lehet csatlakoztatni, ezáltal könnyebbé válik a szövegek írása, ami e-mailek írásánál kifejezetten előnyös.

Érdekesség, hogy a bejövő e-mailek jelzése (a LED villogtatásával, hanggal vagy rezgéssel) különválasztható a hagyományos PDA-funkcióktól, azaz aktív módban lehet hagyni az antennát akkor is, ha magát a gépet nem használják és ki van kapcsolva. (Sőt, még intervallumokban is megadhatjuk, hogy mikor ellenőrizze leveleinket az eszköz.) A termékhez mellékelt MultiMail Pro 1.0 alkalmazás egyébként maximum 8 elektronikus postafiók kezelésére képes, és az alábbi e-mail szabványokat támogatja: IMAP, POP3, APOP, ESMTP, SMTP. A levelezőkliensen kívül az AOL Instant Messenger is megtalálható a PDA-n az e-mailekhez hasonló jelzés-lehetőségekkel.

A Palm i705 ára jelenleg 450 dollár (a mini billentyűzettel együtt 480 dollár), a termék csak az Egyesült Államokban kapható. A kapcsolódó mobil adatátviteli szolgáltatások havidíja 20-tól 40 dollárig terjed.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek