Connect with us

technokrata

Zseb DVD/CD-RW kettős az Addonics-től

Laptop

Zseb DVD/CD-RW kettős az Addonics-től

A számítógépekben manapság már nem számít ritkaságnak a DVD-lejátszó és a CD-író. A ”kettő az egyben” megoldás azonban még nem elterjedt, főleg ilyen méretekkel…

Amennyiben azon gondolkodunk, hogy a fent említett eszközök valamelyikét (esetleg mindkettőt) beszerezzük-e vagy sem, először érdemes megvizsgálni az Addonics új termékét, amely egy külső DVD-lejátszó és CD-író készülék egyben.

A Pocket DVD/CD-RW segítségével nézhetünk DVD filmeket, hallgathatunk audio CD-ket, vagy akár CD-t is írhatunk. A berendezés érdekessége, hogy alig nagyobb, mint egy kompakt lemez tokja, hiszen 14,3 x 13,5 x 2,2 centiméteres méretekkel rendelkezik. Csatlakozási lehetőségekben sem szűkölködik a szerkezet, hiszen egy felcserélhető kábel segítségével a FireWire és a CardBus mellett az USB 2.0 is a rendelkezésünkre állhat.

A rendszerben a szerkentyű nem kevesebb, mint 8x-os DVD olvasóként üzemelhet, CD-újraírási sebessége szintén 8x-os, CD-olvasási sebessége pedig 24x-es. A meghajtó a CD-RW lemezekre öt különböző módban képes írni, ezek a Track at Once, a Multisession, a Disc at Once, a Session at Once és a Packet Writing módok. A berendezés nyolc lemezformátumot támogat: a DVD-t, a CD-ROM-ot, a CD-ROM XA-t, a CD-I-t, a CD-DA-t, a CD-Bridge-et, a CD-Extra-t és a Video CD-t. A meghajtó CD üzemmódban 3600 KByte/sec, DVD üzemmódban pedig 10600 KByte/sec adatátviteli sebesség elérésére képes, ez megfelel a 24x-es CD-, illetve a 8x-os DVD-olvasási sebességnek.

A kombinált eszközzel egy CD-kezelő és egy MPEG II dekódoló szoftver is jár, ez utóbbi a DVD filmek lejátszásához szükséges. USB vagy FireWire porton keresztüli csatlakozáskor nincs szükség külön vezérlőprogramra, amennyiben az operációs rendszer Windows Me, Windows 2000 vagy Windows XP. A CardBus-on keresztüli összeköttetéshez (DOS, Windows 95 stb.) és a Windows 98SE-hez szükséges meghajtóprogramok is a csomag részét képezik.

Az Addonics forgalamz egy sor kiegészítő kártyát is, melyek segítségével az asztali gépek és hordozható társaik fejleszthetők fel úgy, hogy kommunikálni tudjanak a DVD/CD-RW berendezéssel. A Pocket DVD/CD-RW készülék USB 2.0-s verziójának listaára 399 dollár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek