Connect with us

technokrata

NEC: fűszál szerver indul!

Laptop

NEC: fűszál szerver indul!

Az NEC Blade modelljei a szervervilág élvonalába tartoznak, s bár a méretek, s a teljesítményadatok meggyőzőek, a népszerűség nem jön könnyen.

Az NEC egyike azoknak a gyártóknak, akik karcsú szerverek szállításával foglalkoznak. Az új, Express5800/BladeServer kiszolgáló, egy mindössze 128 x 334 mm-es helyen tartalmazza a szükséges alkatrészeket, mint például a processzort és a memóriát.

Az Express5800/BladeServer képes 2 darab Intel Pentium III 1,26 GHz-S processzor fogadására. Mivel 3U (unit=egység=44,45 mm) helyre 6 darab szerver bezsúfolható, így ekkora helyen egy 12 processzoros rendszer állhat a rendelkezésünkre.

A berendezés támogatja a nagy kapacitású merevlemezeket, és a hálózat alapú szerver-menedzselést is. A kiszolgáló 2 darab 3,5 inches merevlemezes meghajtót tartalmazhat, ezzel maximum 160 GB-nyi háttértár kapcsolható a rendszerhez. Az összes modell három Ethernet porttal és egy 64 bites bővítőhellyel van felszerelve.

A szerkezet működtetéséhez, operációs rendszerként a Windows 2000 mellett még a Linux jöhet szóba. A szerver-menedzselő eszközök között megtalálható például egy kiszolgáló figyelő és egy távoli újraindítást elvégző szoftver is.

A csúcsszintű, Pentium III-S 1,26 GHz-es processzorú változat mellet az NEC egy 850 MHz-es celeronos rendszert is kínál, ez utóbbi a belépő szintű kategóriát hivatott képviselni. A fenti két modell mellett két további, kifejezetten internetes alkalmazásokhoz készült modell is a vásárlók rendelkezésére áll.

A Japán piacra történő szállítást az NEC 2002. februárjában kezdi meg, a legolcsóbb Blade kiszolgálók ára 121 ezer yen lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek