Connect with us

Hirdetés

technokrata

Folytatódik az együttműködés a Raiffeisen és a Synergon között

Laptop

Folytatódik az együttműködés a Raiffeisen és a Synergon között

Az idei évben is folytatódik a Synergon és a Raiffeisen Bank közötti hosszú távú együttműködés, amely a 2001-es évre is jellemző volt.

A Raiffeisen folyamatos fiókhálózati terjeszkedéshez szükséges informatikai kommunikációs rendszerek bővítését a Synergon segítségével oldotta meg, illetve a központosított adattárolás informatikai megoldásának bővítését is ez a cég szállította. A hálózati bővítés egész évre kiterjedő, folyamatos megrendeléseket jelentett, a központosított adattárolás kialakításának második lépését 2001. negyedik negyedévében kezdte meg a Synergon.

A Synergon, a Raiffeisen cégcsoport magyarországi tevékenységének bővülési igényei alapján több mint két éve kezdte el az IBM támogatásával a bank informatikai rendszereiben keletkezett adatoknak a nagy hibatűrést, magas szintű automatizáltságot megvalósító központosított tárolását és kezelését megoldó háttértároló rendszer kialakítását. A rendszer bővítésével kapcsolatos következő lépésre 2001 év végén bízta meg a Synergont.

A Raiffeisen Bank Késmárk utcai Technikai Központjában (TK) 2000. év elején vette kezdetét az a háttértároló konszolidációs folyamat, melynek első lépcsője egy IBM alapú Enterprise Storage Server (ESS) környezet kialakítása volt. A bank e rendszer bevezetésével az elosztott tárolókapacitások nagy megbízhatóságú központosítását tűzte ki célul. A telepítés óta az Enterprise Storage Server az elvárásoknak megfelelően működött, de a központosított tárolási struktúra előnyeinek teljes mértékű kihasználása érdekében, további lépésekre, fejlesztésekre volt szükség. A Synergon által végzett mostani fejlesztések megoldást nyújtanak olyan alapvető problémák kezelésére, mint a központosított adatmentés, annak automatizálása, a hálózat tehermentesítése Storage Area Network (SAN) környezet kialakításával.

Az informatikai fejlesztés most megvalósuló másik eleme, hogy a Synergon szakemberei a Technikai Központ után a Raiffeisen Akadémia utcai központi épületében (Akadémia Bank Center) is kialakítják e továbbfejlesztett ESS rendszer tükörképét. A háttérrendszerek kiépítésével a bank minden munkatársa részére biztosítottá válik a jogosultsági rendszer alapján az adatokhoz való online hozzáférhetőség, az üzemeltetés számára könnyebb kezelhetőséget tesz lehetővé, mely a folyamatos üzletmenet és a magas színvonalú ügyfélkiszolgálás miatt elengedhetetlen jelentőségű.

A Raiffeisen és a Synergon közötti partneri együttműködés révén a Synergon szállította a bank újonnan megnyíló fiókjai számára a vállalati hálózatra csatlakozást biztosító Cisco hálózati eszközöket, illetve alakítja ki a teljes banki hálózatban a Cisco alapú adatkommunikáció rendszerét. Ennek részeként, 2001-ben a Synergon szakemberei a vállalat hálózatán bevezették, a bankbiztonságot nagy mértékben növelő, a telephelyek közötti adatkommunikáció-titkosítási funkciót, illetve első lépésben megvalósította a bank kiemelt fontosságú fiókjainál a VoIP (Voice over Internet Protocoll) technológia használatát, mely révén nem csak az adat-, hanem a hangkommunikáció is ugyanazon a rendszeren keresztül valósul meg, költséghatékony módon kihasználva a meglévő IT infrastruktúrát.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés