Connect with us

Hirdetés

technokrata

Amerika a memóriaipar központja – mi lesz az árakkal?!

Laptop

Amerika a memóriaipar központja – mi lesz az árakkal?!

Tudvalevő, hogy a memóriaipar változásai teljesen felboríthatják a gyártói erőviszonyokat. Kiderült viszont, hogy ezzel az országok közötti ranglista is változik: méghozzá Amerika javára! A kérdés pedig az, hogy a vásárlóknak ez most (mennyire) jó vagy rossz? Esetleg még rosszabb…

A Gartner Dataquest elemzése szerint a Micron-Hynix fúzió nem csak a gyártó vállalatok, hanem az országok közötti erőviszonyokat is csúnyán felrúgja.

A 2002. januári adatok szerint ugyanis Korea 41%-os, Amerika pedig 24%-os piaci részesedést tudhat magáénak. A – már általunk is ismertetett – Micron-Hynix fúzióval, melynek során ha a Hynix 100%-os gyártási kapacitásával a Micron részévé válik, Amerikának 41%-os részesedése lesz, Koreának azonban csak 24% marad a memóriapiacból.

Érdemes visszatekinteni, hogy a szerencse mennyire forgandó. A 80-as évek előtt Amerika volt domináns, majd a 80-as évekre Japán, a 90-es évekre pedig Korea vette át a vezető szerepet. S most, a PC 20. évfordulójának táján ismét a PC őse, Amerika lehet a legnagyobb.

Ugyanakkor azonban komolyan felvetődik a kérdés, hogy ez milyen hatással lesz az árakra, ugyanis a hasonló hatalomátvételek – ahogyan eddig is – rendszerint észrevehető hatással vannak a piacra. S hogy a végén most a gyártók vagy a vásárlók nevetnek – nos ez egyelőre a jövő titka…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés