Connect with us

technokrata

Hangvezérelt számítógépes intercom

Laptop

Hangvezérelt számítógépes intercom

Az intercom talán senkinek sem ismeretlen fogalom. Az egy épületen belüli, – általában – kábelek segítségével két pont között megvalósított hangösszeköttetést jelenti. Filmekben sok ilyet láthattunk már. Itt a valóság, méghozzá számítógépes változatban…

A Cynthia nem más, mint egy ilyen, hangösszeköttetést megvalósító szoftver, mely a számítógépet és a helyi hálózatot használja a hang továbbítására. A Synthigence által készített szoftver segítségével a számítógépeinket tulajdonképpen egy több állomásos intercom rendszerként használhatjuk.

Cynthiát a hangunk segítségével utasíthatjuk, hogy ”hívja fel” aktuális beszélgetőpartnerünket. A másik oldal ekkor – szintén – hang által értesítve lesz: beszélgetési igény mutatkozik. A hívott fél ilyenkor eldöntheti, hogy megkezdi-e a beszélgetést vagy sem, természetesen döntését hangja segítségével közli, s Cynthia engedelmeskedik. A beszélgetésnek bármikor véget vethetünk, szokás szerint ezt is hanggal vezérelve.

A szoftver többek között képes arra, hogy kettőnél több felhasználó részvételével konferenciákat bonyolítson le. A kommunikáció LAN-on keresztüli, a rendszerbe kapcsolt számítógépek és az egyszerre történő beszélgetések száma nincs korlátozva.

Természetesen a rendelkezésünkre áll egy egér által vezérelhető grafikus felület (GUI) is, amennyiben idegenkednénk a hangvezérléstől, használhatjuk a GUI-t. A jövőben várható változatok támogatják majd a videó és szöveges konferenciákat és integrált e-mail/voicemail funkciókkal is rendelkezni fognak.

Cynthia nem túl válogatós, a legelterjedtebb Windowsok, így a Windows 98, a Me, a 2000 és az XP megteszik neki operációs rendszerként. A szoftver futtatásához egy legalább 500 MHz-es Pentium II processzorral szerelt gép, egy hangkártya, egy mikrofon és egy hangszóró szükségeltetik.

A program ára 49 dollártól indul, ez két felhasználó esetén érvényes, míg korlátlan számú változata eléri a felső árhatárt, a 199 dollárt.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek