Connect with us

technokrata

Gyárilag túlhajtott memóriamodulok a piacon?!

Laptop

Gyárilag túlhajtott memóriamodulok a piacon?!

Az egyik neves memóriagyártó moduljait “rendeltetésszerűen” használva nem is tudunk róla, hogy jócskán túlhajtjuk őket. De vajon rá merjük-e bízni adatainkat a névlegesnél jóval magasabb frekvencián működő chipekre? Az esetleges veszélyt jelentő modulokról részletek itt…

A minap még úgy tűnt, hogy nem csak túlhajtott modulokat használhatunk DDR333-as memóriát támogató alaplapunkban. Ugyanis a közelmúltban megjelent Corsair XMS2700-as a cég honlapján található információk, valamint bizonyos hírforrások alapján teljes értékű DDR333-asnak tűnt. Azonban miután a modulra épített hőeloszlató lapot eltávolítjuk, alóla előtűnnek a 7,5 ns-os Samsung K4H280438C DRAM chipek. Ezek szerint valójában csak egy terhelést jól tűrő PC2100-as modul rejtőzik az így már egyértelműen szükségesnek ítélhető hőleadást elősegítő lemez alatt.

Azt azonban feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a Corsair garantálja XMS2700-as moduljainak működőképességét DDR333-as környezetben. Egyébiránt mint kiderült az összes XMS jelzésű Corsair memória túlhajtott (eXtreme Memory Speed), azonban mindegyiknek garántáltan megbízható a működése. Erre biztosíték a Corsair rendkívül szigorú minőségellenőrzési gyakorlata.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek