Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyárilag túlhajtott memóriamodulok a piacon?!

Laptop

Gyárilag túlhajtott memóriamodulok a piacon?!

Az egyik neves memóriagyártó moduljait “rendeltetésszerűen” használva nem is tudunk róla, hogy jócskán túlhajtjuk őket. De vajon rá merjük-e bízni adatainkat a névlegesnél jóval magasabb frekvencián működő chipekre? Az esetleges veszélyt jelentő modulokról részletek itt…

A minap még úgy tűnt, hogy nem csak túlhajtott modulokat használhatunk DDR333-as memóriát támogató alaplapunkban. Ugyanis a közelmúltban megjelent Corsair XMS2700-as a cég honlapján található információk, valamint bizonyos hírforrások alapján teljes értékű DDR333-asnak tűnt. Azonban miután a modulra épített hőeloszlató lapot eltávolítjuk, alóla előtűnnek a 7,5 ns-os Samsung K4H280438C DRAM chipek. Ezek szerint valójában csak egy terhelést jól tűrő PC2100-as modul rejtőzik az így már egyértelműen szükségesnek ítélhető hőleadást elősegítő lemez alatt.

Azt azonban feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a Corsair garantálja XMS2700-as moduljainak működőképességét DDR333-as környezetben. Egyébiránt mint kiderült az összes XMS jelzésű Corsair memória túlhajtott (eXtreme Memory Speed), azonban mindegyiknek garántáltan megbízható a működése. Erre biztosíték a Corsair rendkívül szigorú minőségellenőrzési gyakorlata.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés