Connect with us

technokrata

HomeStation: csak jövőre érkezik az Xbox új változata?

Laptop

HomeStation: csak jövőre érkezik az Xbox új változata?

A Microsoft az Xbox egy speciális változatának megjelentetésére készül, a módosított gép e-mailezéstől kezdve a digitális videó funkciókig mindenféle extrával fel lesz szerelve.

A Prudential Securities cég elemzője, Hans Mosesmann arról számolt be, hogy a korábban már pletyka szinten emlegetett többfunkciós HomeStation masina nem csak egyes újságírók képzeletének szüleménye, de Richard Doherty, a The Envisioneering Group piackutató cég elnöke is osztja véleményét.

Doherty ugyanis a Microsofttól, illetve a szoftveróriás szállítóitól szerzett információk alapján valószínűsíti, hogy idén ősszel piacra kerülhet a HomeStation. Maga a gép egyébként az Xbox alapjain nyugszik majd, tehát Nvidia chip és 733 MHz-es Intel Celeron processzor kap helyet benne, és természetesen kezelni fogja az Xbox játékokat. Internet böngészésre is alkalmas lesz az eszköz, valamint lehetőség nyílik e-maileket küldeni és fogadni. A TiVo és a ReplayTV termékeihez hasonlóan digitális videóként is használható lesz a HomeStation, a kiválasztott tévéadások a gép (Xboxénál nagyobb kapacitású) merevlemezén kerülnek mentésre, és lehetséges lesz az élő adás visszajátszása is. Nem mellékes az sem, hogy a masinát DVD filmek, és digitális zenei állományok (valószínűleg MP3 és WMA) lejátszására is alkalmassá teszik, támogatni fogja a Bluetooth drótnélküli adatátviteli szabványt, és igénybe lehet venni majd róla különböző Microsoft .Net szolgáltatásokat (online vásárlás, streaming média) is.

Hans Mosemann szintén nem hivatalos forrásokból szerzett információkból arra következtet, hogy a HomeStationt az idei év végén csak bejelenteni fogják, piacra kerülése 2003. eleje tájékán várható. Doherty egyébként a hasonló szolgáltatásokat kínáló konkurens termékek, például a Moxi Digital megjelenése miatt tartja valószínűnek a korábbi megjelenést, és azt is tudni véli, hogy a terméket más PC-gyártók, – köztük a Dell Computer is – licencelni fogják a Microsofttól.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek