Connect with us

technokrata

Bill Gates betartotta a szavát

Laptop

Bill Gates betartotta a szavát

Mint korábban beszámoltunk róla; új operációs rendszer készül betörni a piacra, a Lindows. Ez egy olyan rendszer, ami Linuxon futtathatóvá teszi a Microsoft progamjait is.

Bill Gates nemcsak ígért, hanem be is tartotta szavát, és bíróság elé cibálta a Lindowst fejlesztő céget.

A cég élén az Mp3.com vezérigazgatója, Michael Robertson áll, aki már a per elindítása előtt a kételyeiről nyilatkozott, miszerint ez a per csak időhúzásra lesz jó, hogy késleltessék a rendszer megjelenését. Szerinte tisztán látszik, hogy fél a mamutcég az új operációs rendszer megjelenésétől, ugyanis a Lindows használata jóval költségkímélőbb lenne a kis- és középvállalkozásoknak egyaránt.

Bill Gates viszont nagyon komoly háborúba kezdett, mondhatni hajthatatlan a névvel kapcsolatban, ugyanis szerinte a Lindows név teljesen félrevezeti majd a vásárlókat és már nem fognak különbséget tenni az ő operációs rendszerük neve és e között.

A bíróság még csak a Microsoftot hallgatta meg, de hamarosan a másik fél is sorra kerül ez ügyben. A várt 1.0-ás verzió megjelenése (most a per miatt) csúszik, de az ára marad a korábban beígért 99 dolláron.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek