Connect with us

technokrata

VIA és AMD: miénk a jövő

Laptop

VIA és AMD: miénk a jövő

Ezen a héten jelenik meg a VIA új alaplapi chipkészlete, a KT333.

A VIA KT266A chipsetet leváltó KT333 komoly teljesítményugrást hozhat az új AMD processzorok számára. A DDR333-as memóriát támogató új lapkakészlet már ezen a héten hozzáférhető. A konkurens SIS hasonló DDR333-as chipsete csak a negyedik negyedévben várható, így a VIA komoly előnyre tehet szert a SIS-szel szemben. Azt azonban még nem tudni, hogy a SIS újdonsága milyen egyéb tulajdonságokat fog felmutatni.

A VIA KT333 további erőssége a teljesítmény terén, hogy AGP 8x támogatással szerelték fel. A GeForce 4 mint tudjuk már nem várat sokat magára, és az új Nvidia chippel felszerelt kártyák a nyolcszoros AGP-t is képesek lesznek kihasználni.

Ezzel a chipsettel mutatkozik be az 533 MB/sec átviteli sebességre képes VIA V-Link technológia is, melyet a későbbi P4-es VIA chipkészletekben is alkalmazni kíván majd a cég.

2002. január 17. a megjelenés legvalószínűbb dátuma. Teszteket azonban még ne várjunk egy darabig erről a lapkakészletről, lévén még nem létezik alaplap, melyben feltűnt volna a VIA KT333. Elsőként nagy valószínűséggel az ASUS fog előrukkolni ilyen chipsettel ellátott alaplappal, az A7A333-al.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek