Connect with us

technokrata

Ismét egy újabb AMD-s alaplap

Laptop

Ismét egy újabb AMD-s alaplap

A Leadtek néhány típust számláló alaplap-kínálatát bővíti most egy AMD processzorokat támogató darabbal.

A CES (Consumer Electronic Show) elsődlegesen nem a számítógép alkatrészek legfőbb bemutatkozási helyeként ismert. A Leadtek mégis ezen rendezvény keretében kívánta bemutatni legújabb alaplapját.

Az új Leadtek Winfast 7350KDA socket A foglalatba illeszkedő AMD Athlon és Duron processzorok felhasználására ad lehetőséget. A ráépített chipset a nem túlzottan népszerű SIS735. A választás indoka az lehetett, hogy míg a chipkészletek nagy része északi és déli hídra van szétbontva, addig a SIS735 egyetlen lapkára integrálva tartalmazza mindkét elem feladatainak ellátásához szükséges áramköröket. Ezzel a megoldással némileg jobb sebesség érhető el, lévén a két hídnak nem kell az alaplapon keresztül kommunikálnia egymással.

Az alaplapon AGP 2x/4x slot, IDE ATA 100/66/33 csatoló, audio vezérlő, 10/100 Ethernet csatoló, hat PCI- és egy CNR bővítőhely található. Három DIMM foglalatába 200/266 DDR memóriát helyezhetünk. Túlhajtásra a Leadtek saját fejlesztésű Speed Gear programját használhatjuk.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek