Connect with us

technokrata

Laptop

Olcsóbb Xbox

A Microsoft végre közzétette, hogy mennyiért fogja kínálni első játékkonzolját Japánban.

A konzolok tekintetében remekül ellátott japán piacon február 22-től lesz megvásárolható az Xbox, méghozzá 34.800 jenért, ami 263 dollárnak megfelelő összeget jelent (az Egyesült Államokban 299 dollár a játékgép ára). Kezdetben 12 játék lesz megvásárolható a masinához, ezek között a helyi igényekhez igazodó japán fejlesztésű címek is megtalálhatók lesznek.

A szigetországban már 2000. március óta megvásárolható Sony PlayStation 2 konzol japán változatát jelenleg 35 ezer jenért értékesítik, így a két gép között csupán 1,5 dollár lesz az árkülönbség, hacsak a Sony nem csökkenti addig újból saját terméke árát. A harmadik rivális termék, a Nintendo GameCube 25 ezer jenes összegért (189 dollár) kapható Japánban.

Érdekes adat, hogy a 3DO után a Microsoft az első amerikai cég, amely megpróbál betörni a japán videójáték-piacra (a 3DO a 90-es évek elején kísérelte meg ezt, nem túl sok sikerrel). A szoftveróriás külön részleget is létrehozott a japán ízlésnek megfelelő játékok kifejlesztésére, és még arra is ügyeltek, hogy a gép itt forgalomba kerülő változatát az eredetinél kisebb kontrollerrel szereljék fel, tekintetbe véve egy átlagos japán ember fizikai adottságait.

Február 2-án indul Japánban az Xbox agresszív reklámkampánya, amelynek keretében számos boltban kipróbálható lesz a konzol. Egyelőre nem tudni, hogy a bevezetéskor hány darab gépet szállít ki a Microsoft a boltokba, de annyi bizonyos, hogy ezek közül 50 ezer darab az amerikai változattól különböző színű, speciális változat lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák