Connect with us

technokrata

Közös céget alapít a Vivendi és a pécsi önkormányzat

Laptop

Közös céget alapít a Vivendi és a pécsi önkormányzat

Egy alternatív városi távközlési hálózat létrehozására közös gazdasági társaságot hozott létre Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vivendi Telecom Hungary.

A pécsi önkormányzat 2000-ben hirdetett pályázatot egy városi távközlési hálózat kiépítésére. Ennek nyertese a Vivendi Telecom Hungary lett, amely így saját hálózattal is megjelenik a konkurense (Matáv) egyik szolgáltatási területén. A közös gazdasági társaság létrehozásával kapcsolatos tárgyalások tavaly nyár elején kezdődtek meg.

Az önkormányzat és a távközlési vállalat a mai napon ünnepélyesen aláírta a pécsi városházán a cég alapításának dokumentumait. Az új hálózat kiépítése lehetővé teszi, hogy a távközlési verseny országos elindulásával egy időben a Vivendi Telecom Hungary saját hálózatán szolgáltasson a pécsi előfizetőknek.

Az önkormányzatnak a létrehozott társaságban 25 százalékos tulajdonrésze van. Az önkormányzatnak – a tulajdonrész nagyságától függetlenül – vétójoga lesz a cégműködést alapvetően befolyásoló döntésekben, mint a profilváltás, a tőkeemelés, sőt az alapító okirat módosítása ügyében is. Az aláírt szerződés szerint a város a beruházás első, 2002 év végéig megvalósuló ütemében mintegy 25-30km hosszúságban teszi lehetővé a Vivendi számára városi távközlési alépítményrendszer kialakítását. Az önkormányzat a közterület használatáért 32,5 millió forintot kap, melyet a közös gazdasági társaságban tőkeemelésre fordítanak.

A több mint 800 millió forintos tervezett beruházás első üteme márciusban kezdődik, s december végéig kiépül 260-300 millió forintos költséggel 26 kilométernyi hálózat – a város kérésének megfelelően az ipari parktól kelet-nyugat irányban. A további mintegy 50 kilométeres szakasz megépítéséről az első szakasz elkészültekor döntenek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek