Connect with us

technokrata

Új Hewlett-Packard digitális fényképezőgép

Laptop

Új Hewlett-Packard digitális fényképezőgép

A Minolta után a HP is bemutatta a CES-en új digitális fényképezőgépét.

A Hewlett-Packard Photosmart 812 digitális fényképezőgépben 4 Mpixeles CCD dolgozik. Ennek köszönhetően a maximális felbontás várhatóan 2272 x 1704 pixeles lesz.

A fényképezőgépbe beépítették a HP új innovatív fejlesztését, a HP Instant Share technológiát, amely egyszerű képmegosztást tesz lehetővé. A felhasználó 14 féle cél közül választhat, köztük a népszerű e-mail, illetve nyomtató célállomásokat.

A gépben 3x-os optikai zoom-ra alkalmas Pentax optika található. Ezt 7x-es digitális képkivágással egészítették ki, melyet igencsak túlzásnak tartok. A legnagyobb felbontást tekintve, azt 7x-es zoom-nak megfelelően kivágva 320×240 pixeles kép adódik, ami még a 9×11 cm-es fotóhoz is igen alacsony felbontás, így használatának létjogosultságát erősen megkérdőjelezem.

Az elkészült képeket a még kevésbé elterjedt SecureDigital/MultiMedia Card-ra menti a gép, melyből 16 MB-os változatot mellékelnek a géphez. A gép hátulján 1,5”-os LCD-t találunk, mellyel 4x-es nagyítás alkalmazható képek megtekintése esetén. Kellemes lehetőség, hogy vásárolható hozzá dokkoló-egység is, amely segítségével közvetlen és gyors összeköttetés létesíthető a számítógép, vagy a TV között. A HP PhotoSmart 8881 dokkoló-egység nélkül USB-n is csatlakoztatható a számítógéphez.
A fényképezőgép működtetéséhez két darab AA méretű akkumulátorra van szükség. Érdekes, hogy a HP hivatalos bejelentésében kihangsúlyozza, hogy ”mindössze két AA-elemre van szükség – vagyis feleannyira, mint a legtöbb digitális fényképezőgéphez”. Talán szerencsésebb lett volna, ha nem ezzel hívják fel a figyelmet, hanem azzal, hogy esetleg kijavították-e a PhotoSmart-ok már-már tradicionálisan rossz képminőségét.

A fényképezőgép méretei: 95 x 41 x 70 mm, tömege elemek nélkül 198 gramm. Az új gép részletes technikai paraméterei egyelőre nem ismertek. A HP PhotoSmart 812 ára 600 USD, a dokkoló-egység 80 USD lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek