Connect with us

technokrata

Új EPoX alaplap P4 processzorok és DDR memóriák kedvelőinek

Laptop

Új EPoX alaplap P4 processzorok és DDR memóriák kedvelőinek

Egyre több olyan alaplappal találkozhatunk mostanában, melyeken a P4-hez DDR memóriát társítanak. Az EPoX újdonsága egy kellemes képviselője ennek a csoportnak.

Annak idején mikor az Intel elkezdte a Pentium 4 processzorok árusítását még úgy tűnt, hogy a Rambus memóriákat is széles körben elterjedté teszik majd az Intel új processzorai. Immár világosan látszik, hogy a Rambus számítása nem egészen jött be, ugyanis már az év eleje óta hivatalosan is létezik a DDR memóriát támogató Intel alaplapi chipkészlet, az i845D.

Az EPoX EP-4BDA2+ is ennek a lapkakészletnek felhasználásával épült. Az alaplap specifikációi átlagosak, a már megszokott integrált egységek kerültek rá, valamint egy HPT372 ATA/133 RAID vezérlő. A korábban megjelent DDR memóriát támogató hasonló alaplapok közül többön is csak 2-3 DIMM foglalat volt, ezen az alaplapon négyet találunk ebből a slotból. Extraként a már korábbi EPoX alaplapokon is feltűnt hibakód kijelző modul említhető, melynek segítségével az alapvető hardver hibákra deríthetünk gyorsan és egyszerűen fényt. A túlhajtás terén egészen sok lehetősége adódik a majdani tulajdonosoknak: FSB beállítás, memória sebességállítás, AGP feszültségszabályzás.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek