Connect with us

technokrata

Palm-Broadcom: drótnélküli funkciók a következő generációs PDA-kba

Laptop

Palm-Broadcom: drótnélküli funkciók a következő generációs PDA-kba

A két cég együttműködésének eredményeként széleskörű, Bluetooth vezeték nélküli adatkommunikációs funkciókkal felvértezett PDA-k megjelenése várható.

A hálózati kommunikációs termékeket gyártó Broadcom cég abban állapodott meg a tenyérgépek piacán vezető pozíciót betöltő Palmmal, hogy olyan vezeték nélküli megoldásokat fejlesztenek ki, melyek az előbbi cég Blutonium elnevezésű Bluetooth-chipjén alapulnak. Ezeket a Palm következő generációs kézi-számítógépeiben fogják alkalmazni.

Mint ismeretes, a 2,4 GHz-es frekvenciát használó Bluetooth (egy nemzetközi rövidtávú drótnélküli adatátviteli szabvány) lehetővé teszi, hogy az ezt támogató eszközök körülbelül 10 méter távolságig, vezetékes összekapcsolás nélkül képesek legyenek kommunikálni egymással maximum 1 Mb/s-os sebességgel.

A Broadcom kifejezetten laptopokban, kézi-számítógépekben és mobiltelefonokban való használatra szánt Blutonium BCM2033-as Bluetooth chipjének alkalmazásával a Palm tenyérgépek tulajdonosai anélkül szinkronizálhatják a kézi-számítógépeiken lévő adatokat, hogy azt csatlakoztatni kellene egy dokkolóhoz, sőt akár az irodában lévő printeren is kinyomtathatják a PDA-n lévő információkat szintén bárminemű vezetékes összecsatolás nélkül. Egy Bluetooth-t támogató mobiltelefon segítségével pedig szabadon hozzáférhetnek e-mailjeikhez, de akár az Internetet és a vállalati hálózatot is elérhetik erről.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák