Connect with us

technokrata

Duplázódó PlayStation 2 eladások

Laptop

Duplázódó PlayStation 2 eladások

A karácsonyi vásárlási szezon során Japánban és az Egyesült Államokban duplájára emelkedett a konzol eladásainak száma a megelőző év azonos időszakához képest.

A Sony bejelentése szerint az ünnepet megelőző időszakban világszerte összesen 5 millió darab PlayStation 2-t tudtak értékesíteni, amely még saját várakozásaikat is felülmúlta. A több mint 1 éve piacon lévő játékkonzolnak most novemberben debütált Microsoft Xbox és a Nintendo GameCube gépekkel kell versenyre kelnie (az Xbox egyelőre csak az USA-ban kapható). Tavaly november a szigetországban 224 dollárnak megfelelő összegre csökkentette a gyártó a PS2 árát, míg az Egyesült Államokban továbbra is 299 dollárért lehet hozzájutni (ugyanennyibe kerül az Xbox is, míg a GameCube 100 dollárral olcsóbb mindkettőnél).

2001. novemberének utolsó hete és 2002. januárjának első hete között a Sony csak Japánban 1,1 millió darab második generációs PlayStationt tudott eladni, ez az egy évvel korábban eredmények 2,6-szorosa.

Az Egyesült Államokban Hálaadás napja és december vége között 2,5 millió darabot adott el a masinából, ami 2,4-szeres növekedést jelent 2000-hez képest. Európában ”csak” 1,68 millió darabot sikerült értékesíteni a termékből, ám ezt az eredményt nem érdemes összehasonlítani a megelőző évével, mivel 2000. végén szinte lehetetlen volt beszerezni a kontinensen az akkor hiánycikknek számító játékgépet.

Tavaly november végéig a japán gyártó több mint 23 millió darabot adott el a PlayStation 2-ből, amely 2000 márciusában debütált Japánban. A konkurens Microsoft Xboxából november 15. és december utolsó napja között 1,5 millió darab kelt el. A szoftveróriás február 22-től tervezi a gép piaci bevezetését Japánban, melyet az európai debütálás követ március 14-én (Magyarországon ez még tovább húzódhat).

A Microsoft júniusban záruló pénzügyi évének végéig 4,5-6 millió darab Xboxot szeretne értékesíteni világszerte. A harmadik konkurens Nintendo egyelőre nem hozott nyilvánosságra eladási adatokat a tavalyi év utolsó negyedévében piacra dobott GameCube konzolról, bár annyi bizonyos, hogy az amerikai bevezetést követő 1 hét alatt rekordmennyiségben – több mint félmillió darabot – vásárolták a terméket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek