Connect with us

technokrata

Újabb SanDisk kártyaolvasók

Laptop

Újabb SanDisk kártyaolvasók

A SanDisk újabb kártyaolvasókat jelentett be, melyek szerencsére a nagyobb elterjedtségű CompactFlash, SmartMedia és MemoryStick kártyákat is támogatják.

A 2002. január 8-án a CES-en (Consumer Electronics Show) bejelentett új kártyaolvasók egyszerre kétféle kártyát támogatnak. Az ImageMate-nek elnevezett eszközök háromféle változatban kaphatók: CompactFlash és SmartMedia; CompactFlash és MemoryStick; CompactFlash és MultiMediaCard/SD kártyák olvasásához.

A kártyaolvasókat USB-n keresztül köthetjük számítógéphez. Sajnos FireWire csatlakozású változat az ImageMate-ből egyelőre nincs, reméljük ilyennel is hamarosan megismerkedhetünk.

A cég jó gondolata, hogy a legelterjedtebb kártyatípust, vagyis a CompactFlash kártyákat mindhárom féle változat képes olvasni. A ”dual-slot” felépítés előnye, hogy nem kell két külön kártyaolvasó, ha kétféle kártyával is használunk digitális fényképezőgépet. Persze ha az egyik gép MemorySticket, a másik SmartMedia kártyát használ, akkor sajnos ezek között nem találunk ilyen kombinációt, de a CompactFlash elterjedtségével könnyen bizonyítható, hogy az ilyen esetek igen ritkán fordulnának elő.

Mindegyik változathoz 10 cm-es USB kábelt és körülbelül 1 méteres hosszabbító kábelt kapunk. Az ImageMate kártyaolvasók is megfelelnek az MSC (Mass Storage Class) előírásainak, így Windows 2000/XP, Windows Millennium Edition és Apple MacOs 9.x operációs rendszerek alatt teljes értékű Plug-and-Play eszközként működtethető, azaz nincs szükség semmiféle meghajtóprogram telepítésére az eszköz használatához. Természetesen nem csak ilyen operációs rendszerek alatt használhatók ezek a kártyaolvasók, hiszen bármely USB-t is támogató rendszer (például Windows 98 és MacOs 8.6) alatt működőképes, ha a megfelelő illesztőprogramot telepítjük.

Az új kártyaolvasók márciustól lesznek kaphatók, az USA-ban mindössze 40 dollárért. Európában várhatóan kicsivel drágábban vásárolhatjuk majd meg az ImageMate eszközöket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek