Connect with us

technokrata

Telefonos PDA, Home Media Center, mindentudó lejátszó – Samsung újdonságok a CES-en

Laptop

Telefonos PDA, Home Media Center, mindentudó lejátszó – Samsung újdonságok a CES-en

A las vegas-i Consumer Electronic Show-n (CES) a koreai Samsung is számos új terméket, többek között egy mobiltelefon funkciókkal is ellátott PDA-t és egy otthoni szórakoztató-központnak szánt eszközt is bemutatott.

A jeles rendezvényen Daeje Chin, a Samsung elnök-vezérigazgatója elsőként a NEXiO S150 névre hallgató, mobil adatátviteli képességgel is felvértezett PDA-t mutatta be. Ez a Windows CE .Net operációs rendszer futtató eszköz 5,1 colos LCD kijelzővel rendelkezik, ami nem kevesebb, mint 800 x 480 pixeles felbontás megjelenítésére képes. A jelenleg csak Koreában megvásárolható S150 integrált CDMA2000 modulja segítségével képes az Internetre is csatlakozni CDMA2000-et támogató mobilhálózatokon. A termék egyesült államokbeli bevezetésére előreláthatóan az idei évben kerül sor.

Chin bejelentette továbbá, hogy az amerikai piacon tavaly október óta elérhető SPH-i300-as mobiltelefon/PDA hibrid az idei CES Innovációs díjának nyertese lett. Ez az eszköz Palm OS-t futtat, CDMA hálózatokon használható és képes e-mail küldésre, illetve fogadásra.

A koreai gyártó második újdonsága a Home Media Center, egy olyan eszköz, amely már a Microsoft új Freestyle elnevezésű Windows XP-bővítését használja ki. A Freestyle a szoftveróriás vadonatúj koncepciója, amely a személyi számítógépeket a nappali szoba középpontjába helyezi azáltal, hogy lehetővé teszi a szórakoztató elektronikai eszközök – akár távirányítóról történő – vezérlését és használatát a PC-ről.

Maga a Home Media Center egyébként DVD filmek kezelését, MP3, WMA zenei állományok lejátszását, digitális funkciókat tesz elérhetővé a felhasználóknak (hasonló funkciókkal például a TiVo és Moxi Digital cégek termékeiben találkozhatunk). A Samsung és a Microsoft megállapodása révén egyébként egy sor olyan új termék megjelenése várható, melynek hardveres alapjait a koreai gyártó, a szoftveres részt pedig a Microsoft készíti el.

Bemutatásra került még egy DVD lejátszóval egybeépített SuperVHS-kompatibilis asztali all-in-one eszköz. A DVD-2000 nevet viselő termék a DVD filmek mellett képes lejátszani a CD vagy CD-R hordozón tárolt MP3 állományokat, a hagyományos audió CD-ket, a Video CD-ket, továbbá a Super VHS szalagon tárolt filmeket. Ezenkívül beépített DTS és Dolby Digital dekóderrel is rendelkezik a megfelelő hangzás biztosítása érdekében. Ez az eszköz egyébként már tavaly április óta megvásárolható az Egyesült Államokban.

Végezetül egy 63 colos plazmaképernyős televízió, továbbá egy 40 colos TFT LCD kijelzős monitor is bemutatásra került. Ez utóbbi termék érdekessége, hogy durván 980 ezer pixel megjelenítésére képes (1280 x 768 képpont).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák