Connect with us

technokrata

Linux-betiltás: újra kapható

Laptop

Linux-betiltás: újra kapható

Az átmeneti tiltás, melyet a müncheni regionális bíróság szabott ki a SuSE Linux forgalmazására, azonnali hatállyal megszűnt.

Az átmeneti tiltás a kieli székhelyű Crayon Vertriebs GmbH közbenjárására született, melynek okaként a cég Crayon márkanevének jövőbeli elértéktelenedésének, illetve esetleges piacvesztésének megakadályozását jelölték meg.

A sértett úgy vélte, hogy a márkanév védelmét sérti a Krayon névre hallgató képmanipuláló program, melyet a SuSE Linux 7.3 termék részeként reklámoznak.

A két vállalat ma peren kívül megegyezett egymással. A sértett elállt szándékától, mely szerint kérelmezi a forgalmazás megtiltását, valamint a SuSE GmbH a Crayon márkanév után nem fizet licencdíjat. A SuSE AG így világszerte folytathatja legújabb operációs rendszerének minimális időre megszakadt forgalmazását.

A Krayon program része a KDE nevű nyílt forráskódú projektnek, amelynek célja egy mindenki számára könnyen használható grafikus munkakörnyezetet kifejlesztése. A dolog érdekessége, hogy a Krayon nem része a SuSE Linux 7.3-nak, csupán a név szerepel a SuSE Linux indítómenüjében.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek