Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel vs. AMD – a csata folytatódik

Laptop

Intel vs. AMD – a csata folytatódik

A harc eddig nem dőlt el az Intel és az AMD között sem a csúcskategóriás processzoraik, sem a pénztárca-kímélő változatok között. Az AMD most az olcsóbb kategóriában próbálja meg utolérni az Intelt, de az Intel sem alszik…

A csúcskategóriás processzorok között jelenleg az Intel 2,2 GHz-es Pentium 4-es, illetve az AMD 1,67 GHz-es órajellel működő Athlon XP 2000+ változata verseng egymással. Az olcsóbb árkategóriában még mindig igen közkedvelt Intel processzor, a Celeron jelenleg 1,3 GHz-es órajelnél tart.

Az AMD olcsóbb processzora, a Duron hamarosan felveheti a versenyt a Celeronnal, ugyanis nem hivatalos források szerint a hónap vége felé, 20-án vagy 21-én az AMD kiadja az 1,3 GHz-es Duron változatot.

Az év közepe tájékán fog megjelenni az 1,4 GHz-es Intel Celeron és AMD Duron. Szintén az év felénél várható, hogy az Intel bejelenti a Pentium 4 processzor olcsóbb, ”Celeron” változatát 128 kByte belső másodszintű gyorsítótárral, illetve az AMD ekkor jelenik meg a Duronalapú 1,5 GHz feletti órajelű Appaloosa processzorával.

Mint látható, az AMD és az Intel közötti ”processzor-háború” tovább folytatódik – ez pedig a vásárlóknak csak jót hozhat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés