Connect with us

technokrata

Intel vs. AMD – a csata folytatódik

Laptop

Intel vs. AMD – a csata folytatódik

A harc eddig nem dőlt el az Intel és az AMD között sem a csúcskategóriás processzoraik, sem a pénztárca-kímélő változatok között. Az AMD most az olcsóbb kategóriában próbálja meg utolérni az Intelt, de az Intel sem alszik…

A csúcskategóriás processzorok között jelenleg az Intel 2,2 GHz-es Pentium 4-es, illetve az AMD 1,67 GHz-es órajellel működő Athlon XP 2000+ változata verseng egymással. Az olcsóbb árkategóriában még mindig igen közkedvelt Intel processzor, a Celeron jelenleg 1,3 GHz-es órajelnél tart.

Az AMD olcsóbb processzora, a Duron hamarosan felveheti a versenyt a Celeronnal, ugyanis nem hivatalos források szerint a hónap vége felé, 20-án vagy 21-én az AMD kiadja az 1,3 GHz-es Duron változatot.

Az év közepe tájékán fog megjelenni az 1,4 GHz-es Intel Celeron és AMD Duron. Szintén az év felénél várható, hogy az Intel bejelenti a Pentium 4 processzor olcsóbb, ”Celeron” változatát 128 kByte belső másodszintű gyorsítótárral, illetve az AMD ekkor jelenik meg a Duronalapú 1,5 GHz feletti órajelű Appaloosa processzorával.

Mint látható, az AMD és az Intel közötti ”processzor-háború” tovább folytatódik – ez pedig a vásárlóknak csak jót hozhat.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek