Connect with us

technokrata

Red Hat Linux 7.2 az Intel Itaniumhoz

Laptop

Red Hat Linux 7.2 az Intel Itaniumhoz

Elérhető a Red Hat Linux azon 7.2-es verziója, mely kifejezetten az Intel 64 bites, Itanium processzorához készült.

A Red Hat Linux 7.2-es kiadása tartalmazza a 7.2-es Red Hat Linux operációs rendszert, az ext3 ”journaling” file-rendszer támogatásával, a kernel verziószáma pedig 2.4.

A Red Hat bejelentése alapján ez a konfiguráció képes nagyon nagy tárterület megcímzésére az Intel Itanium alapú rendszereken, és a 8 vagy több processzoros használatot is támogatja. A csomag természetesen tartalmaz egy sor konfigurációs és jónéhány továbbfejlesztett biztonsági szoftvert is. Az új kiadás, mindamellett, hogy tökéletesen megfelel az új, 64 bites szoftverek fejlesztéséhez, képes arra is, hogy a 32 bites UNIX alkalmazásokat Itanium rendszereken futtassa (portolja).

Új funkciók kerültek beépítésre, többek között a hálózati konfigurációs-, a felhasználói adminisztrációs- és a hardver kezelő alkalmazásokba. A telepítés alatti tűzfal konfiguráció és az USB támogatás is javult.

Kiemelendő még, hogy a csomag tartalmazza a Nautilus file kezelőt, és a GNOME, valamint a KDE grafikus felületek legújabb verzióit.

A ”Red Hat Linux 7.2 for the Itanium Processors” már megvásárolható, illetve letölthető – többek között – a kiadó honlapjáról, ahol további információkkal is gazdagodhatunk a termékkel kapcsolatban.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek