Connect with us

technokrata

Operációs rendszert fejleszt a Sony?

Laptop

Operációs rendszert fejleszt a Sony?

Lehetséges, hogy új operációs rendszer születik az IBM, a Toshiba és a Sony összefogása révén?

A válasz egyelőre úgy tűnik: nem. Bár a Yomiuri Shimbu című japán napilap arról adott hírt, hogy a fent említett három cég számítógépes operációs rendszer fejlesztésébe fog kezdeni, melynek eredményeként 2005-re egy, a szélessávú adatátviteli technológiákat teljes mértékben kihasználó operációs rendszert dob majd piacra, a Sony cáfolta az erről szóló híreszteléseket.

A napilap egyébként azt is tudni vélte, hogy a szövetségre lépő Sony, IBM és Toshiba cégek nyílttá tennék az új operációs rendszer specifikációját más cégek számára, így egy egész világra kiterjedő szabvánnyá terjesztenék ki azt. Mindezek mellett állítólag 2010-re egy több ezer PC-ből álló, a jelenlegi szuperszámítógépeknél jóval hatékonyabb integrált rendszerrel is piacra lépnének a cégek, természetesen az új operációs rendszert használva azon.

A Sony szóvivője azonban közölte, némi félreértésről lehet szó. Elmondása szerint ugyanis a három cég tavaly márciusában megállapodott egy 400 millió dollár értékű, 5 évre szóló befektetés létrehozásában, melynek célja egy szélessávú kommunikációra képes eszközökben – többek között játékkonzolokban is – használatos új chip kifejlesztése, amely egyébként már folyamatban van.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek