Connect with us

Hirdetés

technokrata

Operációs rendszert fejleszt a Sony?

Laptop

Operációs rendszert fejleszt a Sony?

Lehetséges, hogy új operációs rendszer születik az IBM, a Toshiba és a Sony összefogása révén?

A válasz egyelőre úgy tűnik: nem. Bár a Yomiuri Shimbu című japán napilap arról adott hírt, hogy a fent említett három cég számítógépes operációs rendszer fejlesztésébe fog kezdeni, melynek eredményeként 2005-re egy, a szélessávú adatátviteli technológiákat teljes mértékben kihasználó operációs rendszert dob majd piacra, a Sony cáfolta az erről szóló híreszteléseket.

A napilap egyébként azt is tudni vélte, hogy a szövetségre lépő Sony, IBM és Toshiba cégek nyílttá tennék az új operációs rendszer specifikációját más cégek számára, így egy egész világra kiterjedő szabvánnyá terjesztenék ki azt. Mindezek mellett állítólag 2010-re egy több ezer PC-ből álló, a jelenlegi szuperszámítógépeknél jóval hatékonyabb integrált rendszerrel is piacra lépnének a cégek, természetesen az új operációs rendszert használva azon.

A Sony szóvivője azonban közölte, némi félreértésről lehet szó. Elmondása szerint ugyanis a három cég tavaly márciusában megállapodott egy 400 millió dollár értékű, 5 évre szóló befektetés létrehozásában, melynek célja egy szélessávú kommunikációra képes eszközökben – többek között játékkonzolokban is – használatos új chip kifejlesztése, amely egyébként már folyamatban van.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés